‘Colin?s Crest’ten Ott Tanak geçti!

İsveç Rallisi’nin ikinci gününde yarış haricinde bir başka heyecan daha hakimdi; günün ilk etabı 24.63 kilometrelik ‘Vargasen’de bulunan ve daha önce bahsettiğimiz gibi, 2007 yılında aramızdan ayrılan büyük pilot Colin Mcrae’in anısına düzenlenen, ‘Colin?s Crest Award’.

Her ne kadar yarışın ilk günü beklenen performansın biraz uzağında kalsa da, bugün (dün) 1.87 kilometrelik Hagfors ?taki sprint etabının her iki geçilişinde de best-time yapan M-Sport ?un genç pilotu Ott Tanak, Colin Mcrae anısına düzenlenen ‘zıplama’ yarışmasının da galibi oldu.

Colin?s Crest ?te Go Fast renklerindeki Ford Fiesta RS WRC’si ile yaptığı 32 metrelik uçuşu ile zirveye oturan Estonyalı Tanak’ı, Citroen pilotu Mikko Hirvonen 30 metre; Volkswagen Motorsport ?un Norveçli 2011 IRC Şampiyonu genç pilotu Andreas Mikkelsen ise 29 metre ile takip etti.

2008 yılında ‘büyük pilot’ anısına ilk kez düzenlenen yarışmayı 36 metrelik uçuşu ile Khalid Al Qassimi kazanırken; onu 2010 ve 2011 yıllarında yaptıkları 37 metrelik rekor uçuşlar ile Marius Aasen ve Ken Block izledi.

Berk Kocaman | WRC Editörü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top