İsveç Rallisi: Heyecanlanmak için 5 neden!

Geride bıraktığımız haftalarda yaşanan bir çok idari ve mali problemin ardından, Dünya Ralli Şampiyonası ?nın ikinci yarışı bugün resmen başlıyor! Yönetimsel krizleri (bir süreliğine de olsa) bir kenara bırakıp; İçinden Norveç geçen bir İsveç Rallisi ?nin sportif güzelliklerine odaklanmanın vakti geldi… İşte bu noktada, WRC ?nin resmi internet sitesi wrc.com, İsveç ?in bizi heyecanlandırması için beş geçerli sebebi şöyle sıralıyor:

1: ?Colin?s Crest? ten uçmak !  İsveç Rallisi ?nin en spektaküler özelliklerinden biri, 2007 yılında talihsiz bir helikopter kazası ile yaşama gözlerini yuman büyük pilot Colin Mcrae ?in adı verilen zıplama noktası. Cumartesi gününün ilk etabı ‘Vargasen’de bulunan ‘Colin?s Crest’teki zımplamalar dijital olarak ölçülüp, yarış sonunda en iyiye özel bir ödül de veriliyor. Geçtiğimiz yıl bu ödülü, ‘Gymkhana’ gösterilerinden de yakından tanıdığımız ABD?li rallici Ken Block, Ford Fiesta RS WRC ?si ile 37 metre uçarak kazanmıştı…

2; Patrik Sandell? in Mini macerası ! 2006 yılında Renault Clio S1600 ile J-WRC şampiyonluğu yaşayan İsveçli pilot Patrik Sandell, kendi evindeki yarışa Prodrive takımı ile Mini JCW WRC koltuğunda; arkasında İsveç Dünya Ralli Takımı desteği ile çıkıyor. Dünya motorsporları basını, yetenekli pilot Sandell’in bu şansı kesinlikle hak ettiği görüşünde!

3; Yeniden Norveç? te olmak ! Ralli sporuna, başta 2003 Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve günümüzün yükselen yıldızı Mads Ostberg olmak üzere bir çok yetenekli pilot yetiştiren ve 2007 yılında WRC takviminde de yer alan Norveç, İsveç Rallisi? nin içinde heyecana tekrar ortak oluyor! Cuma günü ?nün ilk etabı ?Mitandersfors? İsveç? te başlayıp; Norveç? te sona erecek! Bu noktadan sonra ise günün çoğu etabını Norveç ?te geçecek olan ekipler, yine gün ortası servisini Kongsvinger,Norveç ?te yapacak; günün son etabı olan ?Karlstad SSS? in ikinci geçişi için ise İsveç sınırlarına geri dönülecek…

4; Nasser Al-Attiyah geri dönüyor! WRC? nin ‘aksiyon adamı’ Nasser Al-Attiyah, sezonun ilk yarışı Rallye Monte-Carlo ?yu, bu yıl Güney Amerika ?da koşulan Dakar Rallisi? nde mücadele ettiği için ‘es’ geçtikten sonra, İsveç? le geri dönüyor! Nasser, yeni kurulan ‘Qatar World Rally Team’ pilotu olarak ilk kez bir WRC otomobilin koltuğunda; Citroen DS3 WRC ile mücadeleye ortak oluyor !

5; Göransson mücadelenin dozunu artırıyor ! İsveç Binek Otomobiller Şampiyonası ?nda BMW 320si ile mücadele eden İsveçli yarışçı Richard Göransson, İsveç Rallisi ?ne bir Mini JCW WRC koltuğunda katılıyor! Geçtiğimiz yıl yine İsveç Rallisi ?nde yaptığı iyi zamanlarla adından söz ettiren Göransson, bu yıl da sürprizler için geri dönüyor !

Berk Kocaman | WRC Editörü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top