Andoff’ta ‘hızlı başkan’ dönemi!

Ankara Offroad Kulübü‘nün (Andoff) dün yapılan olağan genel kurulunda yönetim değişti. 2,5 Yıl süreyle başkanlık görevini yürüten Muharrem Çelik, genel kurulda yeniden aday olmadı ve bu görevi, seçime tek aday olarak giren Mustafa Özgiray‘a devretti.

Muharrem Çelik ile birlikte yönetim kurulunun tamamı yeniden görev üstlenmeyince, Özgiray yeni bir yönetim kurulu oluşturdu. Andoff‘un kurucu başkanı Rıfat Uğurlu ve görevi devraldığı Muharrem Çelik‘ten sonra Andoff’a üçüncü başkan olan Mustafa Özgiray, 2011 sezonunu Ankara Offroad Şampiyonu olarak tamamladığı için, genel kurul üyeleri tarafından ‘hızlı başkan’ olarak tanımlandı.

Ankara Bahçelievler’deki Dolunay restaurantta yapılan genel kurul toplantısına, oy verme yetkisine sahip 93 üyeden 62’si katıldı. Yeter oy çoğunluğu bulunduğu için genel kurulun divan heyeti oluşturuldu. Kurucu başkan Rıfat Uğurlu genel kurul üyelerince divan başkanı olarak görevlendirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl marşından sonra yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

Muharrem Çelik yönetiminin 2011 yılına ait faaliyet raporunda 20 başlık altında üyelere bilgi verildi. 2011’de 12 gezi yapıldığı, 3 mahalli ve 2 ulusal yarış düzenlendiği ve Ballıkpınar (Arena) parkurunun yapımından bahsedilerek, Bolu, Samsun ve Safranbolu’ya verilen destekler vurgulandı. Kulübün katkılarıyla 14 yarışçının parkura çıktığı ifade edilerek, ödül töreni düzenlenerek sezonun kapatıldığı ifade edildi.

Raporda, sponsor görüşmelerinden, 20 belediye ile temasa, motokrosçularla ortak etkinlikten kulüp binasının yenilenmesine, yeni üye ve yarışçı kazanımından medyada yer alınmasına kadar birçok  konuya vurgu yapılırken, kulübün Türkiye genelinde imaj çıtasının en üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi.

Genel kurulda daha sonra 2012-2013 dönemi için faaliyet raporu okundu. 2012’de 2 ulusal ve 3 mahalli yarış yapılmasının planlandığı, 3 yarışlık bir de özel kupa düzenlenmesi için çalışıldığı belirtilerek, yine 2012’de 6’sı kamplı olmak üzere 10 adet gezi düzenleneceği belirtildi.

Kulübe iktisadi işletme kurulması, üye sayısının arttırılması, sponsor aranması, amatör yarışçılara yönelik aktiviteler yapılması, lokal çevresinin tanzimi, sosyal sorumluluk çalışmalarına devam edilmesi, özel günlerde ortak yemek verilmesi ve Ankara dışı yarışlara kulüp olarak iştirak edilmesi, yeni dönem faaliyet raporunda yer aldı.

Genel kurulda daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları üzerine müzakere açıldı, ardından da raporlar ayrı ayrı oylanarak genel kurul üyelerince onaylandı. Yönetim ve Denetim kurullarının ibra edilmesinden sonra, genel kurul gündeminde yer verilen tüzükte 4 ayrı maddede yapılaca değişiklikler yine üyelerce onaylarak kabul edildi.

Yeni yönetim kurulnunu belirlenmesi ve seçiminin ardından da tahmini bütçe görüşülerek karara bağlandı. Dilek ve temennilerin ardından genel kurul çalışmaları tamamlandı. Üyelerin bir kısmı, aynı mekanda yemek yerken, gecenin ilerleyen saatlerinde türkülere eşlik edip pistte stres attılar.

Görevi devretmiş olmanın huzuru ile eski başkan Muharrem Çelik hem üyelerini pistte yanlız bırakmadı ve hem de kendisine uzatılan mikrofunu geri çevirmeyerek ‘ormancı’ türküsünü alkışlar altında seslendirdi. Andoff’un ‘hızlı başkanı’ Mustafa Özgiray da sık sık piste çıkıp Ankara havalarına eşlik etti ve halay çekti.

Aydın Hoşgör | Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top