BMW – Prodrive işbirliği sona eriyor!

Motorsporları gazeteciliğinin en güvenilir isimlerinden olan autosport.com’un haberine göre BMW ile Prodrive ortaklığında sona gelindi! Web-sitesi yayınladığı haberde BMW kurmaylarının geçtiğimiz hafta içi yaptıkları toplantıların ardından, Mini ?nin WRC kampanyasını yürüten Prodrive ile olan anlaşmasına bugün (6 Şubat Pazartesi) son vereceğini bildirdi.

Geçtiğimiz yıl Prodrive çatısı altında, Mini JCW WRC ile Dünya Ralli Şampiyonası’na yıllar sonra tekrar ‘merhaba’ diyen Mini markası için, BMW yöneticileri tarafından 2012 sezonunun kalan kısmına nasıl bir rota çizileceği ise henüz bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl yollarına Dani Sordo ve Kris Meeke gibi iki tecrübeli pilot ile başlayan Prodrive ekibi; henüz 2012 sezonunun ilk yarışı olan Monte-Carlo ?dan önce İngiliz pilot Meeke’i finansal problemler sebebi ile kızağa çekmiş ve Sordo’nun kullanacağı birinci araç sabit olmak üzere, ikinci Mini için parasını ödeyenin koltuğa oturacağını belirtmişti.

Bunun üzerine Monte-Carlo ?da ikinci araç Pierre Campana ?ya emanet edilmiş; Campana da başarılı bir yarış profili çizerek iki numaralı Mini JCW WRC’yi 7’nci sırada finişe ulaştırmıştı.

Prodrive’ın idari cephesinde ise, yılların eskitemediği David Richards, takım direktörlüğü görevini yardımcısı Richard Taylor‘a devrederek perde arkasına geçti. Kaynayan kazanın hiç durmadığı BMW-Mini-Prodrive üçlemesinde, son çıkan haberlerin ardından araçlara, Mini ?nin WRC kampanyasına ve de mevcut pilotlara neler olacağı ise merak konusu.

Aracın homologasyonu garantide; bu takımın değil, markanın sorumluluğunda olduğu için, homologasyon BMW ?de kalacak. Mini’nin WRC kampanyası için ise, ufak bir ihtimal de olsa sezon sonuna kadar Prodrive ile devam edip, sezon sonu sözleşmenin feshi gündemde.

Şu an daha kuvvetli gözüken alternatif ise, hali hazırda Brezilyalı Paulo Nobre’nin 13 yarışlık 2012 WRC kampanyasını yürüten ve Ralliart Italia’nın bir alt kuruluşu olan Motorsport Italia takımının bayrağı devralması.

Konu pilotlara geldiğinde ise durum biraz daha karmaşık gözüküyor; Dani Sordo ve Kris Meeke’in kontratları Prodrive takımı ile ve olası bir takım değişikliğinde pilotların yeni takımda devamı için nasıl bir girişimin olacağı henüz bilinmeyenlerden.

İsveç Ralisi için iki numaralı Mini’nin koltuğunda ise Sweeden World Rally Team’in genç pilotu Patrik Sandell oturacak. Sandell, Mini WRC Team pilotu olarak start alacak olmasına rağmen, Sweeden World Rally Team logosunu ve renklerini de Mini ?sinde taşıyacak.

Berk Kocaman

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top