Hirvonen; ?Bence, hazırız..?

Son iki yıldır üst üste İsveç Rallisinde zafere ulaşan ve 2012 sezonu başında Ford takımı ile yollarını ayırıp Citroen saflarına geçen Mikko Hirvonen, kendi takımına konuştu. Citroen Racing ?in halkla ilişkiler departmanınca yayınlanan röportajda, kendinden emin fakat bir o kadar da temkinli bir profil çizen Hirvonen, hem hafta sonu Norveç ?te katılacağı ?Finnskog Rally?yi değerlendirdi hem de her ne kadar zor olsa da hedefinin bu yıl da İsveç ?te podyumun en üst basamağı olduğunu belirtti… İşte o sorular ve Hirvonen? in cevapları :

Citroen DS3 WRC ile ?buz? üzerinde yaptığın ilk testler nasıl hissettirdi?

Gerçekten sevdiğim bu tarz zeminlerde kullanmak, oldukça eğlenceliydi. Monte-Carlo ?da zemin şartlarının ve dolayısıyla tutunmanın sürekli değiştiğini varsayarsak; buradaki daimi buz, oldukça istikrarlı bir tutunma sağlıyor. Testin ilk birkaç kilometresinde arabayla ilgili hislerim biraz karmaşıktı… Citroen mühendisleri ile çalışıp, İsveç ve Norveç ?in ?extreme? şartlarına uygun optimal dengeyi yakaladıktan sonra ise sonuçtan oldukça memnundum; ?Bence hazırız !?

Sence İsveç ?te ?üst üste? üçüncü kez zafere ulaşabilecek misin?

Söylemem gereken ilk şey şu ki, kazanabilecek bir otomobile sahibiz. Diğer yandan, İsveç’te dört senedir yarışıyor olmamıza rağmen, bizim için yine zor bir yarış olacak. Testte çok çalışmamıza karşın, Citroen DS3 WRC benim için hala ?yeni?. Etaplarda kendime olan güvenimin hangi seviyede olacağını şu an tahmin edemem; Ama evet, kazanmak için sanşım olduğunu düşünüyorum.

Bu Cumartesi (yarın) Norveç ?te yapılacak ?Rally Finnskog?a katılıyorsun; burada yarışmanın sebebi nedir?

İsveç Rallisi, Jarmo (Lehtinen) ve benim için önemli bir yarış. En çok tercih ettiğimiz zeminlerin birinde (buz/kar), mümkün olan en iyi sonucu almak için şansımızı olabildiğince artırmak istiyoruz. Testte çok çalıştık; fakat on kez ya da daha fazla geçtiğiniz bir test etabı ile, yarış şartlarında geçilen gerçek etaplar arasında her zaman bir fark vardır. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak Rally Sweeden öncesi katılacağımız benzer zeminli Rally Finnskog bize, araç ile ilgili hissettiklerimizi doğrulama şansı verecek.

Berk Kocaman

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top