FIA WRC Academy, M-Sport?a emanet !

Geçtiğimiz sezon ilk kez uygulanan ve İrlandalı sürücü Craig Breen? in şampiyonluğu ile sonuçlanan FIA WRC Academy, yeni sezon programını duyurdu. Bilindiği gibi, 2011 sezonunda M-Sport ?un hazırladığı hepsi birbirinin aynı Ford Fiesta R2 ?ler kullanılmış ve Academy organizatörlüğünü tek çatı altında North One Sport üstlenmişti.

2012 sezonu henüz başlamadan patlak veren NOS krizi (North One Sport? un da içlerinde bulunduğu bir dizi şirketler grubunun patronu Vladimir Antonov? un Londra’da gözaltına alınması ve akabinde maddi varlıklarına el konulması ile başlayan süreç) tıpkı diğer WRC serilerinde olduğu gibi FIA WRC Academy? nin de devamlılığı konusunda şüpheler yaratmıştı.

Geride bıraktığımız günlerde FIA ?nın WRC ?den sorumlu yöneticisi Michele Mouton tarafından yapılan açıklama, yüreklere su serpti: 2011 WRC Academy’nin büyük başarılara imza attığını, son round?a kadar inanılmaz bir rekabete tanık olduklarını ve heyecanın hiç azalmadığını belirten Mouton, 2012 sezonu için M-Sport ile anlaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Academy’nin, spora başlamak isteyen genç sürücülere makul fiyatlar ile güzel bir kompetisyon sunduğunu söyleyen Mouton; M-Sport patronu Malcolm Wilson?a olan güvenlerinin de tam olduğunu yineledi. Böylelikle sadece tedarikçi olarak değil, organizatör olarak da FIA WRC Academy Cup’ı devralan Wilson ve ekibi 2012 programını açıkladı.

Portekiz, Yunanistan ve Finlandiya olmak üzere üç toprak yarış ile başlayacak Academy, asfalt yarışlar Almanya ve Fransa ile devam edip, ‘mix’ zeminli bir ralli olan İspanya?da sona erecek. Altı yarışlık 2012 Academy programının şampiyonu ise,  North One Sport’un planladığı 500 bin Euro para ödülü yerine, ister 2013 sezonunda tüm yarışlara yine M-Sport Ford Fiesta R2 ile katılma şansı; ister pilot tarafından seçilecek 5 adet yarışa M-Sport Ford Fiesta S2000 ile katılma şansı olacak. 2012 FIA WRC Academy ?ye katılmak isteyen genç sürücülerin M-Sport ?a ödemesi gereken ana maliyet ise 119,500 İngiliz Sterlini.

Berk Kocaman | Ralli Ajansi Editörü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top