Loeb hegemonyası!

Dünya Ralli Şampiyonası?nda 2012 sezon prömiyeri üç yıllık aranın ardından takvime geri dönen ?Rallye Monte-Carlo? ile yapıldı. Beş gün süren ve her zaman olduğu gibi ‘tutkulu’ geçen bir Monte-Carlo ?nun ardından değişmeden kalan tek şeyin tutku olmadığı da gün yüzüne çıkmış oldu; Loeb hegemonyası!

Yarış sonrası, Dünya Ralli Şampiyonası?nın resmi internet sitesi olan wrc.com‘da  hem yarışı hem de geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ve seyirciler tarafından sevilen ‘power stage’i kazanan Citroen Total World Rally Team pilotu Sebastien Loeb ile yapılan röportaj yer aldı. İşte o sorular ve Loeb? ün cevapları…

Kariyerinin 68nci zaferi ve aynı zamanda 6ncı Monte-Carlo birinciliği. Yeniden burada yarışıyor olmak nasıl hissettirdi ?

Benim için burada tekrar yarışıyor olmak şüphesiz bir zevk, ama değişik sebeplerden ötürü. İlk olarak, Monte-Carlo sezonun en spesifik yarışı; Fransa ?da yapılan bir yarış ve burası ko-pilotumun (Daniel Elena) şehri. Bu yarışı birçok kez kazandık, ve şimdi bir kez daha… Tekrar burada olmaktan dolayı gerçekten mutluyum.

Power stage’den de en yüksek puanı alarak mümkün olabilecek en iyi sezon startını yaptın..

Bundan daha iyi olamazdı. 28 puanla sezona başlamak harika. Nerede ise hiç hata yapmadık, başlangıçta lastik seçimi ile ilgili küçük bir hata; fakat daha sonra yaptığımız lastik seçimlerinde takımımız çok güzel yardımcı oldu. İyi sürdük ve harika bir atmosfer vardı. Evet, sezona bu şekilde başlamak gerçekten harika!

5 günlük yarış formatı hakkında ne düşünüyorsun ?

Bunun taraftarı değildim, benim için çok uygun değil. Bence biraz uzun. Bence herkes için biraz uzun; basın için, pilotlar için… Ayrıca, eklenen iki günün daha çok ‘coverage’ sağladığından da şüpheliyim. Özel katılımcılar için de iş daha karmaşık hale geliyor, bunun taraftarı değilim.

Podyumda 3 farklı marka takımı yer aldı; Sadece Ford ?un değil, Mini ?nin de rekabetçi olmasını bekliyor musun?

Bunu Dani Sordo ?ya sormalısınız. Eğer heryerde böyle hızlı gidecekse, kesinlikle deneyecektir. Ama evet, podyumda üç farklı markanın yer alması güzel; umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder.

Bir başka WRC sezon açılışı, kendini ünvanını korumak için eskisi kadar tutkulu hissediyor musun ?

Evet, bu yüzden buradayım. Tabiki hedefim denemek ve ünvanlarıma bir yenisini eklemek; ama 8 şampiyonlukta kalmak da bir başka olasılık. Hala rekorun sahibiyim ve son sezonumda bunu kaybetmek için risk almayacağım. Bu işi yaparken eğleniyorum: sürmek ve savaşmak. Tekrar başladığım için gerçekten mutluyum ve motivasyonumda bir değişiklik yok.

Son olarak, Citroen DS3 WRC ?nin performansı hakkında neler söyleyebilirsin?

Citroen DS3 WRC adeta bir rüya gibi yürüdü. Rallinin startından itibaren kendimi rahat hissettim ve bir tempo yakalamaya çalıştım. İkinci ile aramda büyük bir fark olsa da, kolay kazandığımı söyleyemem. Değişen tüm hava ve yol şartları ile mücadele etmemiz gerekti ki, liderliğimin yaptığımız doğru lastik seçimlerine dayandığını söyleyebilirim. Burada baş rol tabiki Citroen Racing’in teknik ekibi ve lastik sağlayıcımız Michelin. Uzun bir aradan sonra ilk defa WRC ?de beş farklı lastik çeşidi arasından seçim yapma şansımız oldu; ve biz de sürekli şartlara en uygun olanını seçmeye çalıştık.

Berk Kocaman | Ralli Ajansı Editörü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top