Attiyah 11’nci Katar zaferini kaçırdı !

26-28 Ocak tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Katar Rallisi hem 2011 Katar Ulusal Ralli Şampiyonası ?nın son ayağı; hem de 2012 Katar Ulusal Ralli Şampiyonası? nın ilk ayağıydı. Dakar’da yaşadığı hayal kırıklığının ardından, gözler Katar Rallisinde daha önce 10 kez zafere ulaşan Nasser Al-Attiyah’ın üzerindeydi. İlk gün 2’nci ve 4’ncü etaplarda best time yapmayı başaran Al-Attiyah?ın peşini şanssızlıklar burada da bırakmadı ve Peugeot 207 S2000’inin patlayan lastiği, Attiyah?ı  yarıştaki en büyük rakibi Abdulaziz Al-Kuwari’nin 5dakika 29 saniye arkasına itti ve günü ancak 5’nci sırada tamamlayabildi.

Attiyah İkinci gün her ne kadar maksimum atak temposunda gitse ve geçilen altı etabın beşinde en iyi zamana imza atsa da, ilk gün açılan büyük farkı kapamaya yetmedi ve yarış sonu geldiğinde, TOK Sport tarafından yürütülen ve geride bıraktığımız İstanbul Ralli Kupası?nda da Ercan Kazaz-Emire Cantürk ikilisi tarafından başarıyla kullanılan Mini JCW S2000 direksiyonundaki rakibi Abdulaziz Al-Kuwari tarafından geçilmeye engel olamadı.

Al-Kuwari yarışı birincilikle bitirirken, Nasser Al-Attiyah 2dakika 24.9saniye arkasında ikinciliği,  Nicholai Georgiou Mitsubishi Evo 9’u ile liderden 9 dakika 46.1 saniye arkada üçüncülüğü, yine TOK Sport tarafından yürütülen Mitsubishi EVO X ile yarışı takip eden Türk ekip Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi ise liderin 12 dakika 9.1saniye arkasında 4’üncülüğe tutunabildiler.

Yarışın notları arasında ise, TOK Sport tarafından yürütülen ve ‘yeni nesil’ S2000 olan Mini JCW, mevcut WRC otomobiller ile aynı DNA’ya sahip 1.6 litre turbo-beslemeli motoru ile dünyada ilk kez bölgesel bir zafere imza atmış oldu. Yeni nesil turbo beslemeli S2000 leri WRC’lerden ayıran en büyük özellikler ise, aerodinamik farklılıkları ve 30 mm çapındaki turbo restriktörleri. Diğer bir yandan, ikinci gün gösterdiği azami performans ile podyumun ikinci basamağında yerini alan Nasser Al-Attiyah ?ın bir dahaki yarışı Citroen DS3 WRC koltuğunda, 9-12 Şubat tarihlerinde koşulacak Dünya Ralli Şampiyonası ?nın ikinci yarışı olan İsveç Rallisi? nde olacak.

Berk Kocaman | Ralli Ajansı Editörü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top