İzmir’in Kış Kupası iç ısıttı!

İzmir ‘Kış’ Kupası’nın baharı aratmayan bir havada yapılan ikinci ayak yarışında 18 yarışçının mücadelesinde Renault Clio ile yarışan Ayhan Germirli hem ‘süper’ kategorisinin ve hem de günün kazanan ismi oldu. 12 Turluk mücadeleyi 13 dakika 17 saniye 299 saliselik toplam zamanı ile ilk sırada tamamlayan Germirli, yarış boyunca da İzmirli şampiyon pistçi Ümit Ülkü ile liderlik çekişmesine girdi.

Yarışa Peugeot ile katılan ve 1600 kategorisinde rekabete renk katan Ülkü, 13 dakika 14 saniye 388 salise toplam zamanla damalı bayrak altından ilk geçen olmasına karşın, finişe üç tur kala kendisine gösterilen ‘stop&go’ levhasını görmediği için, yarış sonrasında aracını kapalı parka sokmadı ve kendi isteği ile yarışı terk etti. Ülkü’nün terk ettiği zirveye ise Ayhan Germirli çıktı ve eve çifte 1’ncilik kupası ile döndü!

11 Otomobilin kayıt yaptırdığı süper kategoride Mustafa Can 2’nci turda, Ahmet Mutlubaş 5’nci turda, İzmirli şampiyon eğitmen yarışçı Taner Şengezener ise 7’nci turda yarışa veda ettiler. 8 Otomobilin finiş gördüğü süper kategorisinde Germirli’nin 4,7 saniye ardından Ali Can Toprak, O’nun da 17,3 saniye ardından da Ali Can Toprak podyum yaptılar.

7 Otomobilin katıldığı 1600 kategorisinde ise, T-Max garajından Egemen Çivicioğlu, Saxo’su ile 13.26.175’lik toplam zamanla ve en yakın rakibinin 4,97 saniye önünde birinci olurken, Zafer Özgün ve Emre Eren podyumu tamamladılar. 1600’de tek yarış dışı kalan isim ise henüz ilk turda M.Ali Göktaşlar oldu.

Günün üçüncü podyumu Honda’lar arasındaydı ve Murat Soyuçopur, yarış boyunca yakın rekabet verdiği Mustafa Nazik’in 9,7 saniye önünde 1’ncilik kupasını kazanırken, Fatih Toksal 3’ncülük kupasını kaldırdı. Toplamda dört ayaktan oluşan İzmir Kış Kupası’nın üçüncü yarışı 19 Şubat, son yarışı ise 18 Mart’ta yapılacak.

İkinci yarış sonrasında kupada Ali Can Topak süper kategorideki liderliğini korudu. İlk yarışın birincisi olan Topak, ikinci yarıştan da ikincilik puanları alarak 27 puana ulaştı ve liderliğini üçüncü yarışa taşıdı. İlk yaırşta 1600 grupta yarışan ve ikincilik puanları kazanan Ayhan Germinli, ikinci yarışta Süper kategoriye geçti ve bu kez birincilik puanlarına erişti ancak iki yarışta da farklı kategorilerden edindiği puanlar eşleşmediği için Germirli, Süper’de 2, 1600’de ise 3’ncü durumda bulunuyor. Süper’de 3’ncülüğe de 14 puana erişen Murat Soyuçopur yükseldi.

1600 Grubunda liderlik ise Egemen Çivicioğlu’na geçti. İlk yarışta 5’nci olan Çivicioğlu, ikinci yarıştaki zaferi ile 21 puana ulaştı ve grubun liderliğini de ele aldı. 1600’de 2’ncilik kupasını kaldıran Zafer Özgün, 15 puanla birlikte kupada da Serhat Susuzluoğlu ile birlikte 2’nciliğe ortak oldu. 1600’de 3’ncü sırada ise Ayhan Germirli bulunuyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansi, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top