Araç muayenesinde başvurular Ocak sonunda bitiyor!

Federasyon, yarış otomobillerinin muayenesinde karşılaşılan zorluklarla ilgili yaptığı çalışma ve yetkili makamlar nezdinde yaptığı girişimlerin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayınlanarak 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren genelge ile, ‘yarış araçlarının TÜV-Türk trafik muayenesinden geçmesi’ sorununun çözümü için önemli bir adım atıldı.

Ralli Ajansı’nda da geçen hafta duyurulan bu gelişme ile ilgili genelgenin ardından Bakanlık ile yapılan görüşmelerin sonucunda, konuyla ilgili olarak izlenecek yöntem de Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker imzası ile bugün yayımlanan duyuru ile anons edildi. Dört maddelik ‘yol haritası’nda şu görüşlere yer verildi;

1- Öncelikle araç muayenesi işleminde bu genelgeden faydalanılması için, aracın ruhsat sahibinin içinden bulunulan yıl için (örnek: 2012) geçerli yarışmacı veya takım lisansına sahip olması; ruhsat sahibi ile yarışacak sürücünün aynı kişiler olmaması halinde, ruhsat sahibinin araç ile yarışacak olan sporcuya yarışması için izin verdiğine dair imzalı bir yazı (muvaffakatname) vermesi ve bu izin yazısına sahip olan sürücünün 2012 için geçerli yarışmacı lisansına haiz olması gerekiyor.

2- Yarışmacı lisansına sahip olan sürücü veya takımların, trafik muayenesi yaptırmak istedikleri araçların ruhsat fotokopilerini, jpeg veya pdf dosya formatında taranmış hali ile en geç 31 Ocak 2012 Salı günü mesai saati bitimine kadar federasyona e-posta ile yollamaları isteniyor.

3- Yapılacak bu başvuruların ardından oluşturulacak liste, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı – Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne yollanacak, daha sonra Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü de, söz konusu listeyi TÜV-Türk?e gönderecek. Bu liste içinde yer alan yarış araçları, TÜV Türk tarafından ağır kusurlu ya da emniyetsiz olarak değerlendirilmeyecek.

4- Başvuru süresi sonunda oluşturulacak ilk listenin ardından, bahsedilen prosedür içerisinde, söz konusu listeye teker teker araç eklemek mümkün olmayacak ve liste üç ayda bir (Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının başında) güncellenecek. Bu nedenle 2012 yılı içinde trafik muayenesi bitecek olan tüm yarış araçları için, 31 Ocak 2012 tarihine kadar federasyona başvuru yapılması tavsiye ediliyor. Bu sürenin ardından, federasyona yapılacak olan başvurular, ancak Nisan ayı başında uygulamaya alınacak.

Son 70 haber

1 Yorum - “Araç muayenesinde başvurular Ocak sonunda bitiyor!”

  1. Bu off road aracı için de geçerli mi acaba?

Yoruma kapalı

Go To Top