Yarış otomobillerinin muayene kabusu sona erdi!

Otomobil sporlarında ?muayene? ferahlığı! Bugün ajansta yer alan haberde, Ankaralı yarışmacı Himmet Şengül?ün araç muayenesinde karşılaşılan sorunlara dem vuran sözlerine yankı tez zamanda geldi!

Federasyon Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker, haberde ajansın kullandığı ?aymazlık? vurgusuna itiraz ederek, konu hakkındaki son gelişmeler ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bu sabah yayımlanan ajans haberinde Şengül, ya ‘araçlara yarış plakası verilerek muayene sorununun aşılmasını’ ya da ‘muayenesi olmayan araçların yarıştırılmamasını’ dile getirmişti.

Metin Çeker, bu konu ile ilgili olarak Federasyonca yaptıkları çalışmaların meyvesini verdiğini ve konunun genelgelere yansıdığını söyledi. Çeker?in verdiği bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü?nce 19 Aralık 2011 tarihinde yayımlanan ?B.11.0.KUG.0.00.17.00.03/225-09-20195? sayılı ?Araç Muayene İstasyonları? genelgesinde, 17?nci madde otomobil sporlarının kanayan yarasına merhem olacak ifadeler taşıyor. Genelgenin 17?nci maddesinde aynen şu ifadeler yer aldı;

?17) Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü?ne yarış aracı olarak kullanılmasına izin verildiği bildirilen araçların muayenelerinde,  bu araçların yarışa ilişkin ilave donanımları ağır kusur veya emniyetsiz olarak değerlendirilmez.?

Yaklaşık yirmi gün önce yayımlanan ve henüz federasyonca duyurusu yapılmamış olan bu son genelge ile yarış otomobillerin muayene kabusu sona erecek ve araçlar trafikte sorunsuz yol alabilecekler.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top