Hirvonen: “Monte Carlo gerçek bir meydan okuma”

Citroen?in yeni yıldızı Mikko Hirvonen, 2012 Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk randevusu olan Rallye Monte-Carlo ile ilgili görüşlerini wrc.com’a açıkladı. 31 yaşındaki Finli rallici, 2010 yılında WRC takvimi dışında olmasına karşın katılarak kazandığı Monte Carlo?da hava koşullarının beklenmedik değişkenliğine dikkat çekerek, özellikle lastik seçimi konusunda sezonun en zor rallilerinden biri olarak gösterdi.

?Monte Carlo gibi uzun bir geleneğe sahip bir yarışta şampiyonluk mücadelesine başlamak zor ama ben ben bu ralliyi bir türlü ?aşk? ve ?nefret? ilişkisi olarak görüyorum? diyen Hirvonen, sözlerini şöyle sürdürdü; ?eğer ben içinde değilsem sorun değil, bu duruma aşk gözüyle bakabilirim ama yanlış lastiklerle yokuş aşağı ve buz gibi asfaltta kalırsam bu durumdan da nefret ederim. Monte Carlo, gerçek bir meydan okuma ve ben, orada sezonun başlamasından dolayı çok mutluyum, ayrıca Citroen?de olmaktan yana da gerçekten heyecan duyuyorum?

Hirvonen, noel tatili öncesi Rallye Monte-Carlo için bir ön test yaptı. Kopilotu Jarmo Lehtinen ile birlikte, yeni sezonda yarışacakları Citroen DS3 WRC için hayranlık dolu sözler sarf ettiler. ?Bu bizim daha önceki aracımız (Ford) ve şimdiki Citroen arasındaki farkları hissetmemiz gerçekten ilginçti? Finli rallici sözlerini şöyle tamamladı; ?Bu çok heyecan verici bir araba ve gerçekten kendimi iyi hissettiriyor.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top