2012 Takviminde sürpriz yok!

Yeni sezonun ‘taslak’ takvimi açıklandı. Türkiye Ralli Şampiyonası 7 Nisan’da Ege Rallisi ile başlayacak, tam altı ay sonra 7 Ekim’de Bursa Rallisi ile sona erecek. Toplam 7 ralliden oluşan şampiyona 28 Eylül’de Eskişehir, 19 Mayıs’ta Kocaeli, 9 Haziran’da İstanbul, 7 Temmuz’da Boğaziçi ve 25 Ağustos’ta Hitit rallilerinden oluşuyor.

Türkiye Historic Şampiyonası’nda ise radikal değişiklik yapıldı. Geçen sezon sadece toprak rallilerde yarışan historicler, yeni sezonda şampiyonanın toprak asfalt gözetilmeksizin tüm yarışlarından puan alabilecekler.

1 Nisan’da Bozhane ile başlayacak olan Tırmanma şampiyonası 7 yarıştan oluşuyor. Şampiyonada, Antalya (15 Nisan), Abant (6 Mayıs), Şırlan (3 Haziran), Pamukova (24 Haziran), Kartepe (12 Ağustos) ve Gürsu (9 Eylül) yarışlarından puan taşınacak.

Otokros şampiyonası 5 yarışla sınırlandı; 27 Mayıs’ta Antalya’da start alacak olan otokros şampiyonası, 17 Haziran’da Kartepe, 15 Temmuz’da Başkent, 29 Temmuz’da Eskişehir ve 16 Eylül’de Kazan yarışlarından oluşuyor.

Offroad’da takvim dengesi değişmedi; altı yarıştan oluşan şampiyona 1 Nisan’daki Andoff yarışı ile start alacak, 5 Mayıs’taki Bursa ve 2 Haziran’da Karabük yarışlarından sonra şampiyonaya üç aylık yaz molası verilecek. 1 Eylül’de Sakarya, 29 Eylül’de İzmir ve 3 Kasım’da Andoff yarışları ile şampiyona sonlanacak.

Kartingte ise aslan payı Körfez’e verildi. 7 Yarıştan 5’i Körfez Karting Pisti’nde, 1’er tanesi ise İzmir ve Adana’da yapılacak. 6 Yarıştan oluşan Türkiye Pist Şampiyonası’nda İstanbul, Körfez ve İzmir 2’şer yarış düzenlenecek.

2012 Yarış takvimini pdf formatında görüntülemek için burayı tıklayın

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top