?Mini?de ?maxi? kaos!

Otomobil sporları, bugün ulusal bir gazetede manşet oldu! Yeni sezonun ses getirecek yeni takım kurgusunu da ortadan kaldıran gelişme, muhafazakar yayını ile öne çıkan Yeni şafak gazetesinde birinci sayfadan manşet haber olarak yayınlandı.

Orhan Turan imzalı haberde, ralli sporcusu ve televizyon programcısı Burcu Çetinkaya?nın geçtiğimiz 17 Ağustos’ta Borusan Otomotiv’e bağlı ‘Mini Cooper’ markasıyla sponsorluk konusunda prensipte anlaştığı belirtilerek, ‘Mini’ markasının yöneticisi Hakan Bayülgen‘in, 2012 için teklif ettiği pakete göre sporcuya ?100 bin Euro ve 2 adet ‘Mini Cooper Countryman ALL4’ marka otomobilin 1 yıl süreyle kullanım hakkı? önerildi.

Üç ay sonra hazırladığı bir televizyon programında, başörtülü program partneri Merve Sena Kılıç ile araçlarla test sürüşü yapan Çetinkaya, 21 Aralık’ta da program arkadaşıyla birlikte Hürriyet‘in Kelebek ekine konu oldu. İddiaya göre, yayınlardan sonra genel müdürden ?Dinci imajın rahatsız ediyor? şeklinde bir uyarı alan sporcunun sponsorluk talebi de, ?bütçe kısıntısı? gerekçe gösterilerek 3 gün sonra geri çevrildi.

Gazetenin sorularını yanıtlayan marka direktörü Hakan Bayülgen ise süreçte yaşananları doğruladı ve ?Bizim tavrımız sadece başörtüsüyle ilgili değil. Siyasi amblem olsaydı yine uyarı yapardık? ifadesini kullandı. Bayülgen, sponsorluk iptalinin de ?bütçe kısıntısı? nedeniyle gerçekleştiğini ileri sürdü. Gazetenin içerisinde de tam sayfaya yakın ayrıntılı bir şekilde yer verilen haberin tamamını okumak için, burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top