?Minare çalınmış ama kılıfı hazırlanamamış!?

Otomobil sporlarında bugünkü yönetim ile süregelen kavgalarının hukuki alandaki boyutları konusunda muhalefet kanadınca Ankara?da gerçekleştirilen toplantıların ikinci gününde, Kulüpler Birliği Platformu’nun Hukuk Müşaviri Avukat Serdar Özersin katılımcı delegelerle güncel bilgileri paylaştı ve soruları yanıtladı.

Avukat Özince, pazar günü Büyükhanlı Oteli?nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda, federasyon için GSGM nezdinde ciddi bir teftiş yapılmakta olduğunu söyledi. Federasyon yönetimi için görevi kötüye kullanma ve sahtecilik soruşturmalarının da sürmekte olduğunu belirten Özince, bir delegenin ?çetecilikten yargılama olabilir mi?? sorusuna verdiği yanıtta, son günlerde kamuoyunca da yakından takip edilen futboldaki davayı örnek göstererek, bunun otomobil sporları için de mümkün olabileceğini söyledi.

Bir başka delegenin, ?yapılan soruşturmalarda bilirkişilerin yapılan iş ve hizmetler ile karşılığında ödenen meblağlar konusunda çok bilgili olamayacağını söyleyerek bir sonuç çıkmama ihtimalini? sorgulaması üzerine de, avukat Özersin ?minare çalınmış ama kılıfı hazırlanamamış? yanıtını verdi ve görevi kötüye kullanma cezasının her bir evrak için 1-3 yıl olduğunu anımsattı.

Bir diğer delegenin, ?F1?de çalışanlar için FIA?dan gün başına 100 dolar alındı mı?? sorusuna verdiği yanıtta ise avukat .. , ?evet aldılar? dedi. ?Bilgi edinme yasası? çerçevesinde bir delege olarak federasyona kaç çağrı ulaştığını sorulacağının seslendirmesi üzerine de, bunun mümkün olduğu, yanıt verilemesi halinde GSGM?ye de aynı talebin iletilmesi gerektiği, sonuç alınamaması halinde de tazminat hakkı doğacağı bilgisi verildi.

Avukat Özersin, toplantının ilerleyen bölümünde salondan ayrıldıktan sonra konuşan Kulüpler Birliği Platformu Başkanı Satvet Çiftçi, sporun bugün için dip noktada bulunduğunu anımsatıp ?bıçak sırtında yürüyoruz? dedi. Olağanüstü genel kurulda başarılı olunması halinde kurulacak yeni yönetimde ekibini platform üyesi delegeler arasından seçmeyi düşündüğünü de dile getiren Çiftçi, olağanüstü genel kurul çağrısı yapılır yapılmaz delegelerin bulunduğu bölgelerde toplantılar yapacağını açıkladı.

Önerecekleri tüzük değişikliği ile 2012 sonunda yapılması gereken olağan genel kurulda Federasyona kayıtlı tüm kulüplerin delege olarak seçime girebileceklerini seslendiren Satvet Çiftçi, bir hakem temsilcisinin dahi yönetim kurulu üyesi olarak sorunlarını taşıması gerektiğine işaret etti.

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top