Hakkı, ‘hakkıyla’!

İstanbul Ralli Kupası’nını ikinci yarışında Evo 9’unu tak’a ilk sırada getiren Hakkı Ağaoğlu, kupada durumu eşitledi. İlk yarışı 2’nci olarak tamamlayan Ağaoğlu, yine ilk yarışta 1’nci olan Osman Tüter’in, bu hafta sonu 2’nci olması üzerine son yarış öncesi puan farkını eşitledi ve kupanın diğer kulpuna asıldı. İstanbul’da kazanan, gelecek hafta yapılacak olan üçüncü ve son yarışta belli olacak.

Soğuk, zaman zaman yağışlı ve sisli bir havada yapılan yarış, dün (cumartesi) Viaport’taki seramonik startla başladı. Pazar sabahı saat 10’da araçlarını serviste kontrolden geçirdikten sonra F1 pistinin kuzeyinde kalan iki farklı özel etaba yönelen yarışçılar, gün boyunca iki ayakta aynı etapları ikişer kez geçtiler.

Rallinin en dikkat çekici katılımı, Ercan Kazaz ve Emire Cantürk‘ten oluşan Parkur Racing ekibiydi. Aynı zamanda takımın direktörü de olan Ercan Kazaz, ‘Ağaoğlu’ sponsorluğunda Tok Sport’tan kiraladıkları Mini JWC’ ile, ‘klasman dışı’ yarıştıkları İstanbul kupası yarışında parkurda yerini alan az sayıdaki seyirciye görsel keyif yaşattı.

Rallinin, klasman dışı da olsa birincisi olması beklenen Kazaz’ın, üçüncü etapta sol ön lastik patlatıp etabı 10’uncu zamanla tamamlayabilmesi, tecrübeli rallicinin hesaplarını bozdu.Kazaz’ın ardında genel klasmanın zirvesi için asıl rekabet, beklendiği gibi, Ağaoğlu sponsorlu Evo 9’u ile Hakkı Ağaoğlu ve benzer bir araçla yarışa katılan ilk yarışın galibi Osman Tüter arasında geçti.

Rallinin ilk özel etabı, zıplamalı bölümü ile dikkat çeken ERC’lerde de kullanılan 12,3 km’lik Yeşilvadi etabın ‘ters’ geçişiydi. Ercan Kazaz, Mini’si ile en iyi zamanı yapıp liderliği alırken, etabın diğer bir hızlı ismi Hakkı Ağaoğlu oldu. Etabın ulupelit köyünden ulaşılan seyirci noktasındaki hızlı bir sağ virajda yüksek süratiyle yoldan kopup yamaçtan aşağı inen, ancak aynı hızla ve sorunsuz bir şekilde etaba geri dönebilen Ağaoğlu, etap finişine geldiğinde Tüter’in 16 saniye önünde zaman yaparak kazanmak için önemli mesafe katetti.

11,5 Km’lik Esenceli etabının ilk geçilişinde best, Parkur’un Evo 9’u ile yarışa katılan genç pilotları Özen Özer’in olurken, 3 saniye ile Ercan Kazaz 2’nci zamanı yapıp liderliğini; rakibi Osman’ın 6,5 saniye önünde etabın üçüncü zamanını yapan Hakkı ise avantajını korudu. Ralliyi İstanbul lideri olarak başlayan Osman Tüter, bir yandan Hakkı’yı kovalarken, diğer taraftan da Özen’in yakın markajına girdi. R19 16S ile yarışan Kemal Gamgam, elektrik arızasından kaldı.

Viaport’taki gün ortası servisine gidip, ardından yeniden kuzeye yönelen yarışçılar, Yeşlivadi ve Esenceli etapları bir kez daha geçtiler. Yeşilvadi’de sağ ön lastiği patlatan Ercan Kazaz, etabı patlak lastikle tamamlarken kaybettiği zamanlarla etabı 10’ncu sırada bitirebildi ve aynı zamanda da rallinin liderliğini Yeşilvadi’yi en iyi zamanla tamamlayan Hakkı Ağaoğlu‘na devretti. Rakibi ile arasındaki fark 9,5 saniye daha açılarak yarım dakikayı geçince, son etap öncesi Osman’ın umudu Hakkı’nın ancak sorun yaşamasına kaldı.

Kazaz son etapta best yapıp ‘test’ini tamamladı, Osman 5,7 saniye daha hızlı da olsa Hakkı’ya toplamda yakalayamadı. Etabı üçüncü zamanla bitiren Hakkı Ağaoğlu, Evo’sunu finiş tak’ına birinci olarak ulaştırdı. 4’ncü etaba giderken normal etapta direksiyon arızası yaşayan Özen Özer ile, son etapta Control 1’i mekanik problem yaşayan Halid Avdagiç yarışı tamamlayamadılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

2 Yorum - “Hakkı, ‘hakkıyla’!”

  1. İyi Günler,

    Genel Klasman olarak yayınlamış olduğunuz yukarıdaki liste, 4. Etap sonu itibariyle oluşan sıralamayı göstermektedir. Genel Klasman Kesin Sonuçlar’da Klasman Dışı yarışan 1. Kapı no’lu araç bulunmamaktadır. Yarışın resmi sitesinde kesin sonuçların ilan edilmesiyle birlikte (18.12.11-18:00) yayınlanmıştır. Eğer 1. kapı no’lu aracın derecesi de görülsün düşüncesiyle bu listeyi yayınladınız ise “4. etap sonu itibariyle oluşan sıralama” başlığıyla yayınlamanız gerekirdi. Eğer genel klasman olarak yayınladınız ise , resmi sitedeki listeyi dikkate almanızı öneririm. Saygılar

Yoruma kapalı

Go To Top