Adı farklı, tadı aynı!

İstanbul’un ‘şampiyonluk’tan ‘kupa’ya tenzil edilen geleneksel rallisinde, bu sezon da ‘yine’ yılın son ayında parkura çıkılabildi. 48 Otomobilin kayıt yaptırdığı ve ‘ulusal’ ayarda ilgi gören ‘mahalli’ rallide, zorunlulukta dolayı adı farklı da olsa, sonuçta tadının yine aynı kaldığı gözlendi! S2000 ve Evo’ların şampiyona ayarında rekabet sergiledikleri kupanın ik ayağında kazanan isim, beklendiği gibi Osman Tüter oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonalrından Ercan Kazaz‘ın ‘klasman dışı’ yarışacağı deklare edildiği andan itibaren, rallinin favori isimleri arasında önce çıkan Tüter, Evo 9’u ile rakiplerine 11 saniyeye yakın farkla birincilik kupasına uzanırken zorlanmadı. Benzer bir Evo 9 ile yarışan Hakkı Ağaoğlu, Parkur’un genç pilotu Özen Özer’in 16 saniye önünde 2’nciliği elde etti. Rallinin favorilerinden ‘son İstanbul Şampiyonu’ Menderes Okur ise sorun yaşadığı rallide S2000’i ile yine de genel klasmana  son basamaktan tutundu.

Açık ve güneşli bir pazar günü iki farklı etabın ikişer kez geçilmesi ile gerçekleştirilen rallinin ‘klasman dışı’ misafir yarışçısı Ercan Kazaz, Emire Cantürk‘ün koplotluğunda ve Evo 9 ile katıldığı rallide üçüncü etabın içinde gaz teli kopunca yarış dışı kaldı. R19 16S’i ile Kemal Gamgam henüz ilk etapta, Antalyalı Mustafa Çakal ise üçüncü etabın startında mekanikten kaldılar.

Ralli iki kez direktör tarafından duraksatıldı; ikinci etapta son üç araç için etap normale çevrildi; Çakal’ın startını kitlediği üçüncü etapta kaybedilen süreç için dördüncü etapt öncesinde nötralizasyon verildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

2 Yorum - “Adı farklı, tadı aynı!”

  1. Sitenizde yayınlanan genel klasmanda bir hata mevcuttur.

    12. kapı no ile yarışan Orçun Polat zaman kontrol noktasına 30 dk.’dan daha geç bir sürede vardığı için ihraç edilmiştir. Organizasyonun yayınladığı Gecici ve Kesin Sonuclarda kendisi listede bulunmamaktadır.

    Haberinizi revize etmenizi öneririm.

    • Uyarınız için teşekkür ederiz. Haberdeki klasman revize edilmiştir. Dün yayımlanan klasman, kulübün online sonuç sayfasından alındığından, bahse konu edinilen hata ortaya çıkmıştır. Elimizde olmayan bu hatadan dolayı tüm izleyicilerimizden özür dileriz. | Editör

Yoruma kapalı

Go To Top