Offroadda Volkan şampiyon!

Offroadda sezon Sakarya’da kapandı; beş yıl aradan sonra kariyerinde ikinci şampiyonluğunu ilan eden Birlas Motorsport pilotu Volkan Gönülalan, mekanik sorun yaşamasına karşın finiş gördüğü yarışta adeta şov yaptı! Sakarya’daki iki günlük mücadelede genel klasmanda İstanbullu yarışçı Ahmet Tınkır  ‘yeni’ aracı ile ilk yarışında ilk zafere imzasını atarken, Güneş Top 2’nci, Himmet Şengül ise 3’ncü oldular.

Sakarya nehri kenarında ‘Taşlık’ mevkiinde düzenlenen iki farklı etabın iki gün boyunca toplamda dörder kez geçilmesi ile tamamlanan sezonun son offroad yarışına Sakaryalı yarış severlerin ilgisi hayli yüksek oldu. Kapalı ve soğuk bir pazar gününe rağmen, parkura doğal tribün vazifesi gören asfalt üzerinde yerlerini alan Sakaryalılar, gün boyunca iki etap arasında yürüyerek gidip geldiler ve offroadun usta sürücülerinin parkurdaki rekabetlerini keyifle izlediler.

Sezonun son yarışına, podyum şansı kalmayan yarışçıların katılmaması nedeniyle 10 ekibin kaydı yapıldı. Ankaralı Hasan Armutçu’nun idari kayıttan geçmemesi üzerine parkura çıkan araç sayısı 9’a düştü. İlk gün sonunda da Nihat keskin’in motor problemi yaşayarak yarış dışı kalmasıyla ikinci gün parkura çıkan 8 aracın tamamı finiş kapalı parkına ulamayı başardı.

Sakarya’daki yarışa 3 puan farkla S1’de lider olarak gelen Cengiz Kaleli, ilk gün yaşadığı diferansiyel ve mekanik sorunları aşamayınca, sezon boyunca sıkı bir rekabet sergileyen Ankaralı rakibi Himmet Şengül, Suzuki Jimmy’si ile yarıştaki tüm rakiplerini geçerek ilk günü genel klasman lideri olarak kapadı. Şengül, ikinci gün de başarılı performansını sürdürürken, günün ikinci servis molasında ön diferansiyelini değiştirmesine karşın Kaleli rekabeti sürdüremedi ve Himmet Şengül, S1’de Türkiye 1’nciliğini Ankara’ya kazandırdı.

Birlas Motorsport pilotu Volkan Gönülalan, Mitsubishi Pajero’su ile Sakarya’ya avantajlı geldi ve podyum ve puan gereksinimi olmadan parkura çıktı. İlk gün yaşadığı mekanik sorun nedeniyle finiş görememe endişesi yaşamasına ve bu yüzden aracını kollayarak etapları geçmesine karşın, Pajero’su ile şampiyonluk turu atan Volkan Gönülalan, beş yıl aradan sonra gelen ikinci şampiyonluğunu tak’tan önce yarışın son etabında durup aracının üzerine çıkarak ilan etti.

Birlas Motorsport’un diğer Pajero’sunu bu yarış öncesi satın alarak parkura yeni bir araçla çıkan İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır ise, ilk gün 3’ncüsü olarak tamamladığı yarışta ikinci günün etaplarında da yüksek bir performans sergilerken oldukaç zorlandı ve bu yarış öncesi sattığı eski aracını özellikle sürüş rahatlığı açısından özlemle aradı!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sakarya

Sakarya Offroad yarışından Volkan Gönülalan, Ahmet Tınkır ve Himmet Şengül‘ün daha fazla fotoğrafları için pilotların isimlerinin üzerlerini tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

1 Yorum - “Offroadda Volkan şampiyon!”

  1. bence seyirci destegi hat saffa da degildi yarışta baya bi sönük geçti adrenalin yok denece kkadar az idi

Yoruma kapalı

Go To Top