38 Yıllık Hitit Rallisi’nde 23 yıllık dilek Kemer’de gerçek oldu!

Bu yıl otomobil sporlarının unutulmaz ismi Mazhar Demiralp’in anısına gerçekleştirilen Hitit Rallisi’ni kazanan Parkur Racing pilotu Ercan Kazaz, podyumda yaptığı açıklamada, merhum “Demiralp’in 23 yıl önce kendisine yazdığı bir mektupta, ‘bir gün Hitit Rallisi’ni kazanmanı diliyorum’ diye temennide bulunduğunu, bu dileği bu kadar anlamlı bir yılda gerçekleştirmiş olmaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyduğunu” söyledi. Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile Ercan Kazaz‘ın tecrübesini konuşturarak kazanmasını bildiği rallide, kopilotu Emire Cantürk te kariyerinde ilk kez podyumda genel klasman birinciliği için kupa kaldırdı.

Kemer ve civar belediyelerinin katkıları ve federasyonun desteği ile bu yıl Antalya’nın WRC’ye ev sahipliği yapan ilçesi Kemer’de düzenlenen Hitit Rallisi’nin 38’ncisinde podyumu Parkur Racing pilotları paylaştılar. Ercan Kazaz‘ın ardından 2’ncilik kupasını Skoda Fabia S2000 ile yarışan Burak Çukurova ve Ünal Tezel ikilisi kazanırken, benzer bir Fabia ile parkura çıkan Burcu Çetinkaya ile Özden Yılmaz ikilisi de ralliyi 3’ncü sırada tamamladılar.

Dokuz özel etabın geçildiği iki günlük ralliye özel izinle ve klasman dışı katılan 2011 Avrupa Ralli Şampiyonu ünlü İtalyan rallici Luca Rosetti, ilk gün yaşadığı motor probleminden dolayı kaybettiği saniyeleri ikinci gün gösterdiği performansa karşın geri alamadı ve yine klasman dışı yarışa katılan Türkiye Ralli Şampiyonlarından Volkan Işık’ın ardından günü ikinci en iyi toplam zamanla tamamladı. Luca ve Volkan, tak’a çıkıp kupa almalarına karşın, Türkiye Ralli Şampiyonası genel klasmanına dahil olmadıkları için, rallinin 38’nci kütüğüne Ercan Kazaz ile Emire Cantürk‘ün isimleri çakıldı.

Dün Kemer Belediyesi’nin önündeki start tak’ından başlayan ve bugün (pazar) Kemer’in WRC servis alanındaki finiş tak’ında sona eren Hitit Rallisi’nde podyum yapan ekiplere kupalarını başta Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül olmak üzere, rallide emeği geçen belediyelerinin başkanları ile Kemer Kaymakamı ve Emniyet Müdürü verdi. Açık ve güneşli bir pazar günü, servis alanında az sayıda Kemerli bir yerel ile ihtisas medyasının takip ettiği podyum seramonisinde, kupalar alındıktan sonra geleneksel şampanya partisi ile yarışçılar birbirlerini ıslattılar. İlk üç ekibin toplu fotoğrafını ardından, ralliyi tamamlayan diğer ekipler de sırayla tak’tan geçerek alkışlandılar.

Hitit Rallisi’nin ikinci günün en önemli abandonesi, Antalyalı Mustafa Söylemez oldu. Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile üç ay aradan sonra parkura çıkan Söylemez, günün ilk, rallinin ise 5’nci etabının kaygan bir bölümünde yoldan çıkıp çamura saplandı ve yeniden yola geri dönemeyerek yarış dışı kaldı. Rallide bayanlar kupasını Burcu Çetinkaya, iki çeker kupasını ise Alpekin Işıkalp kazandılar.

Historic klasmanda yarışan 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam, ilk gün sonunda aldığı acı bir haberle yarışa bırakıp İstanbul’a geri döndü. Annesini kaybeden Kemal Gamgam‘a Ralli Ajansı ve Ralli Dünyası Dergisi olarak baş sağlığı diliyoruz.

Aydın Hoşgör | Kemer, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top