Rosetti’ye “üç silindir” sürprizi

38’nci Hitit Rallisi’nde ilk gün, sürprizle sona erdi. Yarışın favorisi, 2011 Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rosetti, ilk etaptan sonra yaşadığı motor probleminden dolayı, izleyen iki etabı üç silindirle geçmek zorunda kalınca, liderin yarım dakika ardından podyumda ancak üçüncü sırada tutunabildi. Volkan Işık ise ilk etapta lastik patlatarak zaman kaybetmesine karşın, Rosetti’nin yaşadığı mekanik sorunun da katkısı ile ilk günü lider kapadı. Rosetti ile rekabet etmek üzere parkura çıkan Skoda pilotu Burak Çukurova da lastik patlatıp podyumdan geri kalınca, takım direktörü Ercan Kazaz, her zamanki gibi tecrübesi ile ilk günü 2’nci sırada tamamladı.

Bugün (cumartesi) saat 14.00’de verilen startla başlayan rallide ilk gün üç dağ etabı geçildi, ardından seyirci etabı için Antalya’ya gidildi. Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığı yıllarda kullanılan etaplardan Kemer ve Silyon ile Aslanlı etaplarında zaman zaman sert, zaman zaman kaygan zeminlerle de baş etmek zorunda kalan yarışçılar, kısa da olsa WRC havası koklama fırsatını buldular.

Rallinin Kemer’e geri dönmesi için özel önem ve uğraş veren Kemer Belediye Başkanı’nın katkıları ve Federasyonun lojistik desteği ile gerçekleştirilen rallide takımların servis ekipleri WRC’de de kullanılan servis alanına konuşlandılar. Turizm sezonu kapandığı için oldukça sessiz bir ortama sahip olan şirin ilçede, Belediye binası önündeki tak’tan seramonik startlarını alan 38 otomobili dağ etaplarına az sayıdaki Kemer’li uğurladı. Starttan önce ise, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Mazhar Demiralp’in anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Günün dördüncü ve son etabı olan seyirci etabını, bir hafta önce yapılan oto kroslara oranla daha az sayıda Antalyalı takip etti. Seyirci etabında ulusal klasman rekabeti başlamadan güneş Kemer’in görkemli dağlarının ardına çekilerek yerini alacakaranlığa bıraktığından, otomobillerin pek çoğu gündüz gözüyle izlenemedi. Seyirci etabında Rosetti ile Burak, Volkan ile Ercan aynı anda etaba çıktılar. İtalyan rakibi genç Türk rakibinden açık ara önce etabı tamamlar iken, iki tecrübeli Türk pilotun mücadelesinde de S2000 farkı öne çıktı.

Aydın Hoşgör | Kemer, Antalya

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top