Varyantta ‘eski günler’ canlandı!

Hafta sonu yapılan mahalli ve ulusal otokros yarışları için Antalya?da gerçekleştirilen program dahilinde ve cumartesi akşamı yapılan özel bir gösteride, Antalyalı yarış severler ayaklarına kadar gelen ralli otomobillerini izlemek üzere şehrin ünlü varyantında yıllar öncesini yeniden yaşadılar ve yaşattılar.

Türk otomobil sporlarında, 90?lı yıllarda ayrı bir rüzgar estiren ve belli başlı şehirlerimizin ana caddelerinde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarından birine ev sahipliği yapan Antalya?nın, ünlü varyant caddesinde güçlü otomobillerin gösterisini kaçırmak istemeyen Antalyalılar ve yarış severler, en iyi seyir imkanı sunan kayalıklarda bir kişilik dahi yer bırakmamacasına salkım saçak olurlardı.

Cumartesi akşamı da, varyantın aynı kayalıklarında yıllar öncesi kadar olmasa da yine de belirgin bir kalabalık seyirci kitlesini misafir eden varyantta, başta Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rosetti olmak üzere, otokrosta yarışan pilotlardan Burak Çukurova, Engin Kap, Aslan Acar, Kemal Gamgan, Volkan Işık ve Halim Ateş, serin havaya karşın kendilerini izlemeye gelen seyircilere güçlü otomobilleri ile görsel şovlar yaparak karşılık verdiler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, saat 19.30?da dahil olduğu programın büyük kısmında yarışçılarla birlikte oldu, federasyon ve organizasyon görevlileri ile yaptığı konuşmalardan sonra Antalya?da daha fazla otomobil sporları aktivasyonu için destek sözleri verdi.

Onlarca yıl aradan sonra, otomobil sporlarının Antalyalıları yine varyantın meşhur kayalıklarında bir araya getirebilmesi, bir yandan yakın geçmişi yaşayanlara anıları çağrıştırırken, diğer taraftan da Antalya?da sporun çok daha fazla ilgi görebileceğinin işaretlerini verdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top