Otokrosta gençler ‘saliselerle’ kazandılar

Antalya’da otomobil sporları otokros ile nefes açtı! Yakın geçmişinde Akdeniz Şampiyonası gibi yerel başarılar sergileyen ve Türkiye Rallisi gibi Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağına ev sahipliği yapan sıcak ve şirin güney ilimizde ‘otomobil sporları haftası’ olarak ta değerlendirilebilecek bir sürecin ilk hafta sonunda Antalyalılar otokros ile nefes açıp soluklandılar.

WRC’den kalan tek ‘mirasımız’ olan yerleşik seyirci özel etabı (SSS) için Akdeniz Üniversitesi kampüsü içindeki yarış parkurunda servis alanı ve seyirci bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren buluşmaya başlayan yarış severler, gün boyunca hem şampiyona rekabeti izlemeye ve hem de görsel şovlar tatmaya doydular!

Dün, aynı parkurda gerçekleştirilen Antalya Mahalli Otokros Yarışı ile toprak parkurda ‘paslarını’ atan yarışçılar ise, bugünkü Türkiye Otokros Şampiyonası 5’nci ayak yarışında zorlu puan mücadeleleri sergilediler. Zaman zaman nefeslerini tutarak izledikleri yarışlarda sallanan damalı bayrakla birlikte yarışçılara alkışlarını esirgemeyen yarış severler, kendi kategorilerinde ‘burun farkı’ denilecek kadar az bir farkla rakiplerini geçerek birinciliklere uzanan genç pilotlara ise hem ilgi hem de alkışlarını eksik etmediler.

Eskişehirli genç rallici Buğra Banaz, bitime bir yarış kala ‘start alması ile dahi’ şampiyon olmasına yetmesine karşın, Antalyalı rakibi Mehmet Pınarbaşı’nın Fiat Grande OPunto S3’üne karşı Fiesta ST’si ile kafa tutup, sergilediğ gözü pek pilotajı ile rakibini ‘3’ salise ile ve ‘burun farkıyla’ geçince, beş tur boyunca kendisini dikkatle takip eden yarış severlerin çoşkulu alkışları ile ödülünü aldı.

Genç pilot, kapalı park çıkışında da babası eski rallicilerden Ender Banaz ve Neo Motorspor’un patronu Adil Küçüksarı, garajın diğer yarışçıları ve mekanikerleri tarafından tek tek kutlandı. Buğra, beşinci ayak öncesi kesinleştirdiği Türkiye Otokros K3 Şampiyonluğu’nu bileğinin hakkı ile yeni bir zafere daha imzasını atarak tescilledi.

Neo Motorspor’un ‘patron kardeşi’ diğer genç yarışçısı Emir Küçüksarı da, Ford Fiesta ST’si ile günün bir diğer ‘burun farkıyla’ kazanılan zaferine imzasını attı. Renault Clio Ragnotti gibi ST’sine göre daha güçlü bir otomobille yarışın Bursalı rakibinden yine ‘3’ salise farkla ve ‘burun farkıyla’ damalı bayrağından altından ilk geçen isim olan Emir Küçüksarı, takımın Antalya’daki prestijine bir misli daha katkı yaptı.

Antalya Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Otokros Şampiyonası beşinci ayak yarışına 1’i klasman dışı olmak üzere beş kategoride 19 yarışmacı mücadele etti. K2’de Can ERoskay’ın Opel Ascona’sı ve Rüstem Kesgi’nin Fiesta ST’si yarışı tamamlayamaz iken, sıralama turlarında takla atan Mehmet Pınarbaşı, servisinin yoğun çalışması ile yarışa katılabildi ve eve 2’ncilik kupası ile döndü.

K1’de Sinan Saatçi Palio’su ile, K3’te P207 S2000 ile Halim Ateş, K5’te de benzer bir 207 ile Volkan Işık, günün diğer kazanan isimleri olurlarken, günün en ilgi çeken, birlikte fotoğraf çektirmek için önünde sıraya girilen, sağ koltuğunda yine birçok farklı kimseye bir tur da olsa adrenalini fazlasıyla yaşayan, son Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti oldu.

Fiat Abarth Grande Punto S2000’i ile parkurda tecrübesini konuşturarak adeta resaital veren Rossetti, sıcakkanlılığı, samimiyeti ve sempatikliği ile büyük küçük herkesin sevgisini ve hayranlığını kazandı. Bitmek bilmeyen enerjisi ile etrafına ışık saçan İtalyan rallici, dün mahalli rallikrostaki muhteşem sürüşünü bugün ulusal yarışlar başlamadan ve bitiminden sonra olmak üzere iki kez daha gösterdi. Gelecek hafta yine Antalya’daki ulusal rallide de start alacak olan Rossetti, Pegasus Racing’in patronu Cem Acar‘ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelmişti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

13 Kasım 2011 | Türkiye Otokros Şampiyonası | 5. Ayak Yarışı | Antalya Ulusal Otokros Yarışı  | Antalya Motorsporları Kulübü | Kesinleşen Genel Klasman Sonuçları | Kategori 1: 1. Sinan Saatçi (Fiat Palio) 4.51.89; 2. Taner Canbolat (Peugeot 106)  5.12.74; 3. Eser Tuncay (Fiat Palio) 5.12.74 | Kategori 2: 1. Emir Küçüksarı (Ford Fiesta ST) 4.38.39; 2. Bülent Gürkan (Renault Clio Ragnotti) 4.38.67; 3. Tunç Tuncer / Honda Type R 4.41.78; 5. Ali Haydar Güçlü / BMW 2002 5.15.83 | K3: 1.Buğra Banaz / Ford Fiesta ST 4.39.40; 2. Mehmet Pınarbaşı / Fiat Grande Punto R3D  4.39.68; 3. Aslan Acar (Fiat Punto S1600) 4.48.46; 4. Kemal Gamgam 5.06.54; 5. ERdal Tokcan 5.08.91 | K4: Halim Ateş 4.17.62; 2. Burak Çukurova 4.19.68; 3. Sabri Ünver 4.32.88 | K5: 1. Volkan Işık 4.16.02; 2. Taner Şengezener 4.34.22; 3. Erkan Güral 4.39.63; 4. Engin Kap 4.46.25; 5. Burak Türkkan 4.47.40; 6. Halid Avdagiç 4.55.61; 7. Celalettin Uludağ 5.38.79; 8. Tan Uydaş 6.31.19

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top