Mahalli rallikrosta Avrupa havası!

Antalya’da Rosetti ‘şov’ oldu, mahalli rallikrosa Avrupa havası estirdi! Son ‘Avrupa Ralli Şampiyonu’, kariyerinde üçüncü kez bu ünvana ulaşan ender isimlerden biri olan ünlü İtalyan rallici, şampiyonluk kutlamalarına Antalya’daki WRC seyirci etabında başladı.

Bu sezon bazı ERC yarışlarında araç ve servis desteği aldığı Türk garajı Pegasus Racing’in patronu Cem Acar’ın davetlisi olarak, federasyonun özel izni ile bu hafta sonu rallikroslarda, gelecek hafta sonu ise Kemer’deki ulusal rallide parkura çıkacak olan Rosetti, son şampiyonluğa giden yolda kullandığı ve artık ‘profesörü’ olduğu Fiat Abarth Grande Punto S2000 ile Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki WRC seyir etabında attığı gösteri turlarında hem kendisini izleyenleri, hem de sağ koltuğunda kendisine eşlik eden Burak Çukurova’yı bir kez daha kendisine hayran bıraktırdı.

Rosetti, tüm yarışçılar sıralama turları tamamlandıktan sonra ve yanında Burak Çukurova olduğu halde parkura çıktığında, kronometreler O’nun zamanını günün en iyi tur zamanı olarak belirledi. Rosetti, P207 S2000 ile antrenman için parkura çıkan Volkan Işık’ın zamanından ‘6 salise’ daha hızlıydı.
Antalya Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen mahalli yarışa beş farklı kategoride toplam 26 yarışmacı katıldı. Öğleden sonra verilen startla başlayan mahalli yarışta kategorilerinde Palio’su ile Sinan Saatçi (K1), Renault Clio’su ile Emir Küçüksarı (K2),Fiesta ST’si ile Buğra Banaz (K3), P207 S2000 ile Halim Ateş (K4) ve 207 S2000 ile Volkan Işık (K5) en iyi zamanları yaparak birincilik kupalarını kazandılar.

Rallikrosta K1’de Osman Kaya (P106), K2’de Mertcan Uludağ (Skoda) ve K5’te Ahmet Turan (131) mekanik sorunlar yaşayarak finiş göremediler. Arslan Acar, sıralama turlarında Punto S1600’u aks kesmesine karşın yarışa katılırken, dünkü antrenmanlarda motor patlatan Taner Şengezener ve Mk2 Escort’la takla atan Erdal Tokcan yarışa katılamadılar.

Mahalli rallikrosun tamamlanmasından sonra Antalya’da gözler ünlü varyanttaki gösteriye çevrildi. Saat 18.30’da başlayan gösteri sonrası saat 19.30’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı yarışmacılar ve davetliler için varyantın alt kısmındaki parkta bir kokteyl verdi. AMK’nin ulusal rallikrosu ise yarın yine WRC seyirci etabında yapılacak.

Aydın  Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

1 Yorum - “Mahalli rallikrosta Avrupa havası!”

  1. Rosetti show’a Volkan’ın 6 salise yakın olması, Hitit Rallisi’ni oldukça heyecanlı hale getirecektir şüphesiz.

Yoruma kapalı

Go To Top