Bursa’da lider Burak!

Yeşil Bursa Rallisi’nde ikinci gün sabah programında sürprizler erken geldi. Yarışın favorisi olan Parkur Racing’in tecrübeli pilotu ve aynı zamanda takım direktörü Ercan Kazaz, Bursalı bayan kopilotu Emire Cantürk ile birlikte lider başladıkları Soğukpınar etabın finişine bir kilometre kala motor problemi yaşayarak yarış dışı kaldılar. Günün 4’ncü, rallinin ise 8’nci etabı olan Hüseyinalan’dan güvenli tempoda geçen Ford pilotlarından Yağız Avcı’nın Fiesta’sında direksiyon problemi olduğu, Murat Bostancı’nın ise ‘takım puanı’ hedefini ön plana aldığı öğrenildi.

Rallinin kötü zemini nedeniyle eleştirilen Hüseyinalan etabının ilk geçilişinde Ali Çatalbaş Palio’suyla asfalttan mıcıra teker düşürdükten sonra kontrolünü kaybederek yamaçtan aşağıya indi. Büyük şans eseri takla atmadan ve yoldan yirmi metre aşağıda yamaçta asılı kalan Palio’dan sıyrık dahi almadan inen Ali Çatalbaş aracın güvenliğini sağlamaya çalışırken, kopilotu Koray Taş ise el freni çekik kalması için aracın içerisinde uzun süre bekledi. Palio daha sonra etabın startından olay yerine ulaşan çekici tarafından uzun uğraşılar sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı.

Öte yandan, bayan rallici Simin Bıçakçıoğlu’nun, Hüseyinalan etabında direksiyonu tecrübeli kopilotu Afşin Baydar’a vererek sağ koltuğa geçmesini etap sonunda fark eden bazı takım yöneticileri, bu durumu ‘etik dışı’ değerlendirip eleştirdiler. Günün ilk lupunu tamamlayabilen otomobiller gün ortası servisi için şehre geri döndüler. Rallide öğleden sonra aynı etaplar bir kez daha geçildikten sonra yarış saat 17.30’da Mavi Cin’de sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top