Cumhuriyet Rallisi’nde start heyecanı!

EOSK’un düzenlediği Mahalli Cumhuriyet Rallisi‘nin seramonik startına sayılı saatler kala, İzmirli yarışçılar rallinin ‘tek’ etabındaki resmi antrenmanlarını yaparlarken, diğer tarafta da İsabeyli beldesindeki Aydın Devlet Üniversitesi’nin yerleşkesinde kurulan servis alanına TIR ve römorklarla getirilen yarış otomobilleri mekanikerleri tarafından start öncesi genel kontrolden geçiriliyorlar.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından İsabeyli Belediyesi desteğinde düzenlenen 1.Cumhuriyet Mahalli Rallisi için beldedeki panolar ralli afişleri ile donatılmış durumda. Ancak, iki günlük Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle dün beldeden ayrılan üniversite öğrencilerinin eksikliği de dikkat çekiyor. Rallinin bugünkü programında yalnızca antrenmanlar ve seramonik start bulunurken, parkurdaki mücadelenin yarın sabah başlayacak olması nedeniyle yarışçılar da rahat bir gün geçiriyorlar.

Rallinin önemli destekçileri arasında yer alan İzmir’in önde gelen firmalarından Ege Asal Metal’ın patronu Mithat Diker Ford Escort MK2’si ile katılacağı rallinin hem katılımcılarına destek verirken, hem de rallinin medyada ses bulması için özel çaba sarf ediyor. Diker, Ralli Ajansı’na verdiği bilgiye göre, GT Garage’ın patronu Göktuğ Tuncay ile birlikte pazartesi günü TRT Belgesel kanalında saat 10’daki sabah programında canlı yayına çıkarak bir yandan ralliyi anlatacaklarını, diğer taraftan da mahalli rallinin gelenekselleşmesi için konuşacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Rallisi’nin “12 yıl” süre ile gelenekselleştirilerek yapılması ve bu vesile ile Cumhuriyet’in 100’ncü kuruluş yılına ulaştırılması için Ege Asal Metal ve şahsı adına desteklerini arttırarak sürdüreceklerini ifade eden Mithat Diker, ’12 yıl’ söylemi ile de İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim‘i ralliyi sürekli kılması için teşvik etmeyi planlıyor.

EOSK’un mahalli rallisine Ege bölgesinden toplam 12 yarışçı katılırken, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim de yapılmasında büyük emek sarf ettiği rallide ‘yarışçı’ olarak ta parkura çıkmaya hazırlanıyor. Erim, Pegasus Racing’ten kiraladığı Renault 19 16s ile mücadeleye ortak olurken, aynı garajdan kirlanan Palio ile de yeğenini yarıştırıyor.,

Van depremi ve şehitler nedeniyle Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile tüm yurtta Cumhuriyet kutlamalarının iptal edilmesi üzerine, Nazilli’de yapılması gereken resmi geçit töreni de iptal olunca, rallinin Nazilli’de yapılması planlanan seramonik startı İsabeyli’ye alındı ve yerleşkede servis alanı girişinde start tak’ı kuruldu. Bu arada, yerleşkeye yürüyüş mesafesinde İsabeyli belediyesi tarafından yaptırılan rallikros parkurunda yarış otomobilleri saat 15’te shakedown geçişi yapacaklar.

Aydın Hoşgör | İsabeyli

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top