Cumhuriyet Rallisi start aldı

Klasik Otomobil Kulübü (KOK) tarafından Casa sponsorlupunda düzenlenen Cumhuriyet Rallisi, saat 11’de Pendik’ten start aldı. Yarışa ralli ve gezi kategorilerinde toplam 54 otomobil katılıyor. Pendik’ten start alan 39 otomobile, yarışın yarınki programına Ankara Klasik Kulübü’nün 15 aracı dahil olacak.

Pendik Green Park Hotel önünden yola çıkan klasikler, bu akşam saat 20’den itibaren Ankara HiltonSa otelinde ilk günü sonlandıracaklar. Klasikçiler, bugünkü normal etabı serbest olarak geçecekler, ancak gün boyu sekiz noktada kendilerini ‘bilmece rallisi’ tarzında bir uygulama da bekliyor olacak.

Cumhuriyet Rallisi’nde mücadele yarın (cumartesi) 8,30’da Ankara HiltonSa’dan verilecek startla başlayacak. Ankara ile Beypazarı arasındaki ilk mesafe geçildikten sonra Beypazarı’nda öğlen molası var. Ardından, aynı parkur geri dönülerek, başlangıç noktasına, HiltonSa2daki tak’a ulaşılacak.

Rallinin ödül töreni cumartesi akşamı saat 20’da HiltonSa’nın balo salonunda yapılacak. Ancak, Van depremi ve şehitlerden dolayı 29 Ekim Cumhuriyet Balosu organizasyon tarafından iptal edildi. Kupalar akşam yemeği sırasında dağıtılacak.

Cumhuriyet Rallisi’ne katılan en eski otomobil 1928 model Cadillac 341. Yayınlanan ek bültenle yarışa katılım 1980 modele yükseltildiği için, Mercedes 280’nin de yarışa katılması mümkün oldu. Ralliye, parkurların historic yarışçıların Haydar Güçlü eşi Yeşim Güçlü ile birlikte 1974 model Fiat 124 Spider’ı ile katılıyor. Jaguar Mk2’si ile Demir Berberoğlu da parkurlardan klasiğe yansıyan diğer bir isim.

Cumhuriyet Rallisi’nde Yunanistan’dan da katılımcılar da mücadele edecekler. Cumhuriyet Rallisi’ne katılan klasik otomobiller, pazar günün saat 10’da konvoy halinde Anıtkabir’e giderek, Ata’nın huzuruna çıkacaklar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top