Cumhuriyet Rallisi’ne Ege Asal’dan tam destek!

Ege Otomobil Sporları Kulübü‘nde mahalli Cumhuriyet Rallisi için tatlı bir telaş yaşanıyor. Geleneksel Ege Rallisi’ni 21 yıldır başarılı bir şekilde organize eden EOSK, şehirde ve Ege bölgesinde otomobil sporunu yaygınlaştırmak adına bir adım daha atarak mahalli 29 Ekim Cumhuriyet Rallisi’ni düzenliyor.

Kulübün eski başkanlarından Kuvvet Erim‘in belediye başkanı olarak etkin olduğu İsabeyli beldesi ve Nazilli ilçesinde düzenlenecek olan mahalli yarışı benzerlerinden farklı kılan bir çok özelliği bulunuyor. Bu bölgede yapılacak ilk ralli olmasının yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Nazilli’de düzenlenecek olan resmi kortej programına rallinin dahil edilmesi ve otomobillerin bayram günü Nazilli içerisinde halkın arasında geçit törenine katılacak olmaları da önemli diğer ayrıntılar.

Cumartesi günü, bayram töreni içerisinde seramonik startını alacak olan mahalli yarışın parkurdaki mücadelesi ise pazar günü yapılacak. İsabeyli’de, ulusal tırmanma yarışlarının yapıldığı Çobanlar köy yolunun üzerindeki bir yol ayrımından sonra başlayan 6,5 km’lik toprak etapta yarışçılar gün boyu üç kez start alacaklar. Şırlan tırmanma parkuruna göre daha az yamaçlı ve hem süratli, hem de virajlı karakteri ile dikkat çeken etapta, sprint ralli özelliği ile kelimenin tam anlamıyla pilotaj öne çıkacak.

Ege Asal Metal’dan büyük destek.. Edinilen bilgiye göre, 29 Ekim Cumhuriyet Rallisi için İzmirli amatör yarışçılar kulübe kayıt formlarını ulaştırmaya başladılar. Yarışa bir hafta kala şimdiden 12 otomobilin katılacağının belli olması, mahalli organizasyon niteliği de göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici.

Yarışa katılacak olan ekipler arasında, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim de bulunuyor. Başkan Erim’in, Palio Kitcar veya Renault 19 arasında tercih yapacağı ve Pegasus’tan araç kiralayacağı belirtiliyor. Otomobil sporlarının yarışan en eski yarışçılarından biri olan Mithat Diker de, bir dönemin efsanesi Ford Escort Mk2’si ile mahalli yarışta özellikle Kitcar’lı rakiplerine karşı tecrübesi ile podyum rekabeti vermeye hazırlanıyor.

Mithat Diker, sadece yarışmacı olarak değil, aynı zamanda da rallinin en önemli destekçilerinden biri olarak ta öne çıkan bir isim. Sahibi olduğu ve Ege bölgesinin metal ticareti konusunda en büyük şirketi olan Ege Asal Metal adına, hem kendisini ve hem de farklı 5 otomobilin daha sponsorluğunu üstlenerek yarışa kayıtlarını yaptırmış durumda.

Bunlardan biri olan ve şirkette çalışan Özge Bülbül, otomobil kullanma kabiliyeti ile ‘patronu’ Diker’in dikkatini çekince, Cumhuriyet Rallisi’nde ilk kez parkura çıkma fırsatını yakalayan bir isim. İzmir’de restaurant işleten Pelin Özgenoğlu’nun kopilotluğunu yapacağı Özge Bülbül’ün, yarışın tek bayan ekibi olarak, finiş görmeleri halinde Bayanlar Kupası ile eve dönme şansı da oldukça yüksek.

Mithat Diker, Ege Asal Metal sponsorluğunda ayrıca Göktuğ Tuncay (Golf GTI) ve Kemal Şener’i (Golf GTI) yarıştırırken, Muhip Aksoyer (Fiat Palio) ve Kemal Çetinkaya’nın da (Fiat Palio) yarış kayıtlarını yaptırarak katılımı teşvik ettirdi. Ege Asal’ın sponsor şemsiyesi dışında Cumhuriyet Rallisi’ne katılacak olan diğer isimler ise şunlar; İzmirli Orçun Nural (Palio Kitcar), Ankaralı Kadir Murat Altıntaş (Opel Astra GSI), İzmirli yeni bir yarışmacı Murat Daş (Fiat Palio), İzmirli Bora Cantepe (Palio Kitcar) ve Nazillili Dinçer Halis (Fiat Palio) .

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top