‘İstanbul Ralli Kupası’ için geri sayım başladı!

 

İstanbul’un ‘şampiyonluk’ unvanı federasyonca kaldırılarak ‘kupa’ tanımlaması yapılan ralli şöleni bu yıl Aralık ayında düzenlenecek! İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve son yıllarda ulusal şampiyona ayarında ses getiren organizasyonun yeniden ‘şampiyona’ olarak değerlendirilmesi amacıyla kulübün federasyon nezdinde yaptığı başvurular da sonuçsuz kaldı.

2011 İstanbul Ralli Kupası adıyla düzenlenecek olan mücadelenin sponsorluğu da farklı bir madeni yağ firması tarafından üstlenilecek. Kulüp yetkililerinin sponsorluk için firma ile anlaştıkları, ancak henüz imzalanmadığı öğrenildi. Bu arada, İstanbul Ralli Kupası’nda, bu yıl sadece adında ve sponsorunda değil, bir çok anlamda değişiklikler yaşanacağı ifade edildi.

Bunlardan biri, üç ayaktan oluşan Kupa’da her yarış için ayrı ayrı parkurların düşünülmesi. Ayrıca, şampiyonlara kapalı olan mücadelede yeni oluşturulan Veteran Kupası’na hem 50 yaş üstü yarışçıların ve hem de şampiyonların katılmasına izin verilerek parkura renk getirmesi öngörülüyor.

İstanbul Ralli Kupası içinde iki ayrı alt kategori ile hem genç sporcular için para ödülü konulacak ve hem de 2WD kupası verilerek, otomobillerde güç sınırlaması getirilmeyen kupada güçlü otomobillere karşı rekabet veremeyenlerin de podyum yapması planlanıyor.

Rallinin start ve finiş tak’ı ile servisi geçen yıl olduğu gibi yine Viaport’ta organize edilecek. İstanbul Ralli Kupası’nın üç yarışının da tarihleri, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tamamlanmasının ardından ve Aralık ayı içerisinde belirlendi. Buna göre ilk yarış için 3-4 Aralık‘ta start verilecek. İki hafta sonra, 17-18 Aralık‘ta ikinci randevuda bir araya gelinecek. Kupa’nın üçüncü ve son yarışı ise 24-25 Aralık‘ta koşulacak.

Anadolu yakasındaki toprak etaplarda yapılacak olan İstanbul Ralli Kupası’na bu yıl rekor bir katılımla 70 kayıt hedefleniyor. Kupa’nın direktörlüğünü üstlenen Kulüp yönetim kurulu üyesi Vedat Bostancı, yarışların bir aya toplanmasını ‘Türkiye Şampiyonası’nın erken bitirilmesi ve kendilerine zaman bırakılması yönünde federasyona yaptıkları pek çok başvuruya karşın bu yıl da farklı nedenlerle yaşanan ertelemeler nedeniyle sezonun geç kapanmasına’ bağladı. Bostancı, şampiyona ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda kulüpte yapılan ve çok az sayıda katılımla gerçekleştirilen toplantıda kupa ile ilgili tüm bu konuların görüşüldüğünü anımsattı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top