Pamukova’da kupaları Alkan Erden topladı

 

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezon Pamukova’da tamamlandı. Toplam altı ayaktan oluşan şampiyonada son yarış öncesi şampiyonluğunu erken ilan etmesine karşın yine de Pamukova’da start alan İstanbullu yarışçı Alkan Erden, günün en başarılı ismi olarak çifte kupa kazandı. Pegasus Racing adına Fiat Punto Süper 1600 ile yarışan Erden, Pamukova’daki mücadeleyi 10 dakika 20 saniyelik toplam zamanıyla tamamladı ve hem günün klasmanında, hem de kendi kategorisinde 1’inci oldu.

Sakarya Otomobil Sporları Kulübü tarafından Pamukova ilçesine bağlı Hayrettin köyünde düzenlenen yarışta, 7,1 km uzunluğundaki parkuruilk çıkışta 5 dakika 12 saniyede tamamlayan Alkan Erden, ikinci çıkışta zamanını 5 saniye daha iyileştirerek 5 dakika 7 saniyede finiş gördü. Erden, ikinci çıkıştaki zamanıyla da aynı zamanda ‘Günün En İyi Zamanı’ kupasını kazandı.

Yağışlı bir havaya karşın Pamukovalıların büyük ilgi gösterdiği yarışın ilk çıkışında ıslak asfalt için yağmur lastikleri kullanan yarışçılar, ikinci çıkışta ise kuruyan asfalt yüzünden tercihlerini kuru zemin lastiğinden yana yaptılar. Yedi kilometrelik parkurun ortalarında hafta için yaşanan göçükten sonra onarılan bölüme dökülen mıcır yarış sırasında risk yaratsa da, süratli gelinip mıcırdan yanlayarak çıkan otomobiller seyircilere keyifli anlar yaşattılar. Yarışta podyuma çıkan pilotlara isekupalarını Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun ve Pamukova Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Öztürk birlikte verdiler.

Pamukova Tırmanma Yarışı Genel Klasmanı | 1. Alkan Erden (Fiat Punto S1600 / Kategori 3 ) 10’20”; 2. Arslan Acar (Renault Clio / Kategori 4) 10’23”; 3. Taner Canbolat (Peugeot 106 / Kategori 1) 11’04”; 4. Cem Şit (Opel Astra / Kategori 2) 11’23”; 5. Simin Bıçakçıoğlu (Ford Fiesta / Kategori 4) 11’35”; 6. Burhan Anayurt (Peugeot 106) Kategori 3) 12’19”; 7. Yaşar Abay (Fiat Palio / Kategori 1) 12’40”

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top