Karting, sezonu ‘ıslak’ kapadı!

Karting’te sezon ‘ıslak’ sonlandı! Şampiyonanın 7’nci ve son ayağında da yağmur, asfalttan eksik olmadı. Katılımın düşük kaldığı, seyircinin ise olmadığı yarışta, toplamda 21 kartçı, dört farklı kategoride sezonun son podyum basamakları için rekabet ettiler. Yarışın yapılacağı pazar günü Körfez’de yoğun yağış beklentisi üzerine alınan bir kararla bir gün öne çekilerek cumartesi gününe toplanan programda öğleden önce antrenman ve sıralama turları, öğleden sonra ise iki yarış startı yer aldı.

Gün boyunca ve çoğunlukla çiseleyen yağmur bazı yarışlar sırasında hızlanmasına karşın, pistteki su birikintileri mücadeleye tesir edecek seviyeye ulaşmadı. Karting pistinin su tahliye sisteminin elden geçirilmesi ile, yine yağışlı bir havada yapılan geçen haftaki yarışta öne çıkan asfalta toprak karışması bu kez önlendi. Ancak, yarışların bitiminden hemen sonra yeniden hızlanan yağmur nedeniyle kupalar podyum yerine kafeteryada dağıtıldı.

Şampiyonluğunu geçen yarışta ilan eden Can Luca Ünsal, son yarışa kayıt yaptırıp cuma günü antrenmanlara katılmakla yetindi ve cumartesi günü pistteki rakiplerini dışarıdan seyretti. O’nun yer almadığı mini kategoride sıralama turlarının en iyi zamanını yaparak pole pozisyonda kalkan Yiğit Çetin, çifte yarış zaferi ile günün Mini 1’ncisi olurken, en iyi ikinci sıralama zamanını yapan Mert Dalkıran da çifte 2’ncilik ile günün 2’ncilik kupasını kaldırdı. Mini’de 3’ncülük çekişmesinde ilk yarışı Bora Özcan, ikincisini ise Sarp Atasever 3’ncü bitirdi, gün sonunda ise kupayı Bora kazandı.

Dört yarışçının start aldığı 125 cc’de Gün Taşdelen açık farkla ilk yarışı kazandı, ikinci yarışta ise pistte kalan tek rakibine tur bindirdiği için direktör yarışı 17’nci turda ve erken sonlandırdı. İki yarışta da ikinci olan Berat Türker, 2’ncilik kupası ile eve döndü.

Rotax Max’ta en iyi sıralama zamanını Yiğit Çetin’e kaptıran Emre Şentürk, günün iki yarışında da damalıyı ilk gören isim oldu ve rotax’ın 1’ncilik kupasına uzandı. İlk yarışta 3, ikincisinde ise 2’nci olan Yiğit Çetin bir de 2’ncilik kupası kaldırırken, 3’ncülük kupası Sarp Kuzey Eroldu’ya gitti. KF3’te de Efe Eryalaz zirveye post serdi; sıralamada en iyi zamanı yaptı, her iki yarışta rakiplerini yanına yaklaştırmadı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top