Burak, ‘manuel’ olayını temyiz etmedi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda kritik bir viraj olan Eskişehir Rallisi’nin son etabında yaşanan ve finiş tak’ında kupa seramonisinin yapılmamasına neden olan ‘fotosel’ olayı ile ilgili olarak Parkur Racing pilotu Burak Çukurova‘nın temyize gitmemesi ile konu tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı.

Rallide son gün Banaz etabının üçüncü geçilişinde, sadece kendi zamanının manuel olarak ve 10 saniye daha fazla tutulduğunu iddia ederek yarış sonrasında itiraz eden ancak spor komiserleri kurulu tarafından bu itirazı kabul edilmeyen Burak Çukurova, komiserlerin kararını da federasyona temyiz edeceğini kural gereği aynı gün komiserlere deklare etmişti.

Ancak, yarıştan sonraki gün (pazartesi), bu konuda federasyona başvurmayan Burak Çukurova‘nın, konuyu takip etmekten vazgeçme kararında Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker ile yaptığı görüşmede, kendisine “temyiz kurulunun da eldeki bilgi ve belgelerle karar vereceğini, in-car kaydı gibi farklı bir belge olmaması halinde farklı bir sonuç çıkma olasılığının zayıf olduğunu” söylemesi de etkili oldu.

Yaşadığı haksızlığa isyan eden ve bunu Ralli Ajansı‘ndaki detaylı açıklamasında spor camiasıyla paylaşan Burak Çukurova, kişisel sitesinde de benzer bir açıklamayı kaleme alarak görüşlerini yineledi. Ayrıca, genç pilotun  PR’ını üstlenen Skoda’nın konu ile ilgili bülteninde de aynı konu gündeme getirildi.

Yoğun feveranına karşın uğradığı haksızlığın düzeltilmesi konusunda istediği yönde bir gelişme kaydedemeyen Burak Çukurova, son umudu olan temyize de gitmeyerek konuyu tarihe mal etmeyi tercih etti.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Ford takımının çifte Fiesta S2000’li genç pilotları ile rekabet eden Burak Çukurova, sezonun son iki rallisi olan Yeşil Bursa ve Hitit Rallilerinde de Skoda Fabia S2000’i ile parkurdaki rekabeti üst seviyede sürdürmeye devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top