Offroad ve tırmanmada kural ‘esnetildi’!

Federasyon, önceki gün tarihi ile yayımladığı 12 numaralı bülteni ile sezon içinde tespit edilen aksamalara karşı tırmanma ve offroad kurallarında bazı değişiklikler yaptı. Türkiye Off-Road Şampiyonası Ulusal Off-Road Talimatı?nın ekinde yer alan cezalar tablosunda, yarışmacının istem dışı durumlar nedeniyle sarı FF tabelası ile Stop masası arasında durması veya finiş kaydını yaptıramaması gibi hallerde, yanlış yorumlama nedeniyle doğrudan ihraç kararı verilmesinin önüne geçmek için, bültenin yayınlanma tarihinden itibaren yapılan değişikliğe göre, “sarı FF ile STOP masası arasında kastılı olarak durulması halinde, komiserler kurulu kararı ile ceza; finiş (stop) kayıt işlemlerinin yapılmaması halinde ise etap ihracı devreye girecek.”

Andoff’un yarışı bir hafta ertelendi.. Yine Türkiye Offroad Şampiyonası ile ilgili olarak takvimde yapılan bir erteleme ile, 15-16 Ekim 2011 tarihinde ANDOFF kulübü tarafından organize edilecek olan Türkiye Off-Road Şampiyonası 6’ncı ayak yarışmasının 22-23 Ekim 2011 tarihine alındığı duyuruldu.

Tırmanmada servis çıkışına esneklik.. Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda ise, Ulusal Tırmanma Talimatı Madde 3.6 ?Servis Alanı ve Tamirat? d) bendinde yapılan değişiklik ile de, ?Servis süresi her yarışmacı için maksimum 30 dakikadır. Sürücüler, maksimum 30 dakika olan servis süresi bitmeden önce, ceza almadan servis alanından erken çıkış yapabilir. Servis süresi sonunda, sürücülerin gecikmesi, ihraç sebebidir? kuralı getirildi. Bu değişiklik, son Kartepe yarışında yaşanan diskalifiye üzerine yapıldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top