Ankara’da ‘Aslan’ kükredi!

‘Seyirci özel etabı’ formatıyla koşulan sezonun ‘tek’ asfalt rallikrosunda adeta ‘Aslan kükredi’! Pegasus Racing’in Renault Clio’su ile, Evo 9’lu rakibinin 8,83 saniye ardından ama diğer 6 rakibin de önünde günün en iyi ikinci zamanını yapan Aslan Acar, parkurdan bir de K5’te 1’ncilik kupası çıkardı. Beş turluk mücadelede Acar, benzer bir otomobille yarışan diğer bir rakibinden 13 saniye daha hızlı zamanıyla da dikkat çekti.

Başkent Otomobil ve Offroad Sporları Kulübü’nün (BOOS) düzenlediği ‘asfalt’ rallikrosu için Sincan’ın Yenikent beldesindeki Asaş Stadyumu otoparkında düzenlenen parkur, daha çok bir rallinin seyirci özel etabı formatında kurgulanmıştı, ancak yarıştan bir gün önce, ‘çok vıdı vıdı’ olduğu eleştirileri karşısında bazı bölümleri jütlenerek bir kaç viraj devre dışı bırakıldı.

Cumartesi günü yapılan antrenmanlarda içinden ‘takla’ geçen bir de olayın yaşandığı rallikrosa sadece 8 yarışmacı kayıt yaptırdı. Bunda, bir hafta sonra yapılacak olan rallinin etkisi kadar, Ankaralı bazı yarışçıların organizatör kulübe karşı duruşları nedeniyle yarışa katılmamalarının da etkisi oldu.

Açık ve güneşli bir pazar günü, katılımın azlığı nedeniyle direktör tasarrufu ve ekbülten çıkartılarak program araları daraltıldı ve hem start hem de programın finiş saatleri öne çekildi. Öğleden önce her yarışmacı 10 dakikalık antrenman hakkı kullanırken, öğleden sonra saat 13’te ilk otomobile start verildi.

Toplamda bir saat sürmeyen ve herhangi bir yol dışı, kaza veya mekanik kalmanın yaşanmadığı mücadelede tüm yarışçılar finiş görüp otomobillerini kapalı parka getirme başarısı gösterdiler.

Günün en ilgi çekici skorunu elde eden Aslan Acar’ın yanı sıra, yine Pegasus’tan Palio S1600 kiralayan Boos Başkanı Mustafa Göçer de, son dakikada araç değiştirme dezavantajı ve yarış sırasında da lastik sorunu yaşadığı için ‘evindeki’ yarışta Evo 9’lu rakibinin ardından 2’ncilikte kaldı.

Yarış sonrası aynı alanda düzenlenen törende, kazananlara kupaları Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tunç, Ankaraspor Başkanı ve Bugsaş’ın Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, Belso Genel Müdürü Abdurrahman Karaman ve yarışın organizasyonunda görev alanlar tarafından verildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Yeniket, Ankara

BOOS Rallikrosu Sonuçları > K5; 1.Aslan Acar (Renault Clio) 4.32.90, 2.Erkan Güral (Renault Clio) 4.45.78, 3.Tan uydaş (Opel Kadett) 5.00.29; K4; 1.Halim Ateş (Evo 9) 4.24.07, 2. Mustafa Göçer (Palio S1600) 4.36.03, 3. Gökhan Ulusoy (Peugeot 309) 5.05.22; K2: 1. Bülent Gürkan (Renault Clio) 4.37.05, 2. Emir Küçüksarı (Fiesta ST) 4.45.34

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top