Safranbolu’da ilk günün lideri, Ahmet Tınkır..

Safranbolu Offroad’unda ilk gün beklenenden de zor geçti. Geçici, sonuçlara göre, İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır 37 toplam puanla ilk günü lider kapatırken, şampiyonada lider durumda bulunan Birlas Motorsport pilotu Volkan Gönülalan 2 puan farkla 2’nci sırada yer aldı. Ankaralı yarışçı Mustafa Özgiray da 5 puan farkla ilk günün 3’ncülüğünde yer aldı.

Safranbolu Misaki Milli Milli Meydanı’ndan saat 13.45’te verilen ilk startla başlayan yarışta, ilk gün tek etap iki kez geçildi. 7 Km’lik Karadeniz etabının ilkinde 2’nci, ikincisinde ise en iyi zamanı yapan Ahmet Tınkır liderliğe yerleşirken, etabın  ilk geçilişinde fren sorunu yaşamasına karşın en iyi zamanı yapan Volkan Gönülalan, ikinci etapta ise 3’ncü zamanda kaldı ve günü 2’Nci sırada tamamladı. İkinci etapta en iyi ikinci zamanı yapan Andoff üyesi Ankaralı yarışçı Mustafa Özgiray da gün klasmanında 3’ncülüğe yerleşti.

İlk günkü mücadelede Yunus Ayhan ikinci etapta benzin pompası arıza yapınca etabı herkesin ardından zaman kaybıyla tamamladı; Cengiz İnceli de aynı etabı sağ ön tekeri patlak ve jant üzerine bitirebildi. Safranbolu’da yarın (pazar) Offroad ve Birlik etapları ikişer kez geçilerek yarış tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Safranbolu-Karabük

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top