Rallide ?fleksi? servis ayrıcalığı..

Türkiye Ralli Şampiyonası?nda ?fleksi? servis uygulaması başlıyor! Federasyon spor kurulu tarafından yapılan duyuruda, şampiyonaya puan veren ulusal rallilerde, Eskişehir Rallisi?nden itibaren geçerli olmak kaydıyla fleksi servis uygulamasının yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Fleksi servis uygulaması, sadece ilk ayakta (Cumartesi gününün) ve 45 dakikalık gün sonu servisinde uygulanacak,  rallinin güzergahında bulunan diğer servis  sürelerinde, fleksi servis uygulaması yapılmayacak. Fleksi servisin ardından, otomobilin ayak sonu kapalı parkına bırakılması gereken en son zaman (yani fleksi servise izin verilecek olan çalışma aralığı); ilk otomobilin ayak sonu kapalı parkına girişinden üç saat sonrası. Fleksi servis ile ilgili bu son giriş süresi, rallinin güzergah tablosunda belirtilecek.

45 dakikalık fleksi serviste, organizatör kulüp tarafından ortak giriş ve çıkış zaman kontrol noktası olan ve servis alanının girişinde bulunan, ayrı bir kapalı park organize edilecek. Bu fleksi servis kapalı parkı, rallinin ayak sonunda kullanılacak olan kapalı parkın içinde de yer alabilir. Ancak bu durumda, fleksi servis için düzenlenen alan, normal kapalı parktan bariyerlerle fiziksel olarak ayrılacak.

Ekipler, 45 dakikalık fleksi servis haklarını kullanmak isterlerse, bu durumu servis alanı girişindeki zaman kontrol noktasında belirtecek ve otomobillerini fleksi servis kapalı parkına bırakacaklar. Bu hakkı kullanmak istemeyen ekipler için, normal servis alma ve zaman kontrol prosedürleri, aynen geçerli. Otomobil, daha sonra fleksi servise izin verilen süre içerisinde, bulunduğu kapalı parktan çıkarılarak servise alınabilecek. Bu esnada, fleksi servisten sorumlu olan gözetmen, bu işlem için hazırlanan zaman karnesini dolduracak.

Fleksi servis uygulamasıyla servis verilen yarış otomobili, zaman karnesiyle ilgili tüm prosedürlere uyulması ve ilgili tüm zaman cezalarına tabii olunması şartıyla; önceden yazılı olarak organizatöre belirtilen bir takım personeli tarafından, ?sadece bir defaya mahsus? olmak üzere kapalı parktan servis alanına veya servis alanından kapalı parka sürülebilecek. Yarış otomobilleri, zaman karnesinin işlenmesi ve fleksi servis işlemine başlanmasının ardından; 45 dakikalık sürenin sonunda, ayak sonu kapalı parkına geri bırakılacaklar. Bu sürenin geçilmesi halinde, normal kurallara göre ?zaman kontrole geç giriş? prosedürü uygulanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top