Takımlar Komisyonu’ndan sert açıklama!

Otomobil sporlarında yönetim ile muhalefet arasında son bir kaç aydır süre gelmekte olan ve yargıya da intikal eden kavganın genişleyen boyutu ile ulusal medyada da yer bulmaya başlaması üzerine, Ralli Takımlar Komisyonu bugün sert bir açıklama yaparak yürütülmekte olan kampanyaların acilen durdurulmasını talep etti. Bu konuda, sezon başında ve ilk rallinin startından önce muhalefetin eş başkanları ile yaptıkları toplantıda aynı isteği dile getirdiklerinin anımsatıldığı deklarasyonda, geçen zamanla birlikte kavganın sertleşmesi yüzünden sporun almakta olduğu hasarın büyüdüğüne dikkat çekildi. Yönetim ile muhalefet arasında devam etmekte olan ve yargıya intikal eden iddialar konusunda adaletin vereceği kararın beklenmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada aynen şu görüşlere yer verildi;

Ralli Takımlar Komisyonu’ndan spor kamuoyuna duyuru:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yönetimi hakkında geçen seneden beri, sporcularımızı, takımlarımızı ve otomobil sporunun geleceğini tehlikeye atan bir üslupla mali genel kurula gidilmiş fakat var olan yönetim genel kurulda ibra edilmiştir. Ancak genel kurulda bazı konularda başarı sağlayamayan ve kulüpler birliği adı altında hareket eden grup, genel kurulu mahkemeye taşımış olup konuyla ilgili Yüce Türk adaletinin kararı beklenmektedir.

2012 Yılında seçimlerin yapılacağı göz önüne alınarak Ege Rallisi öncesi şifahen bu muhalif çalışmaların eş başkanlarına konuyla ilgili fikrimizi sözel olarak iletmemize rağmen, bu çalışmaların devam ettiğini ve yapılan yıkıcı eleştirilerin ispatlanamamış olmasına rağmen ulusal medya boyutuna kadar taşınmıştır. Bu durum, zaten büyük sıkıntılar içinde olan sporumuzda bizlerin yaşam kaynağı olan sponsorlarımız nezdinde sporun daha da kan kaybetmesine sebep olmaktadır.

Demokratik hak olan muhalefet, seçme ve seçilme haklarına saygımızın sonsuz olmasına rağmen tüm bunların ışığında bu sporun en büyük yatırımını ulusalve uluslararası bazda yapmış deklerasyon altında imzası olan bizler  2012 sonundan önce bu tip kaoslara izin verilmemesi bağlamında bu kampanyanın durdurulması gerekliliğini tekrar hatırlatma ihtiyacı duymaktadır.

Bizlerin bu konuyu yazılı olarak bir deklorasyona dökmemizin asıl sebebi taraf olmak değil tamamen sporun istikrarının korunması ve hepimizin geleceğini etkileyecek bu tip konuların spor ailesi içerisinde bugüne kadar yapıldığı gibi çözülmesine olan inancımızdandır.

Spoor kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Kerem Üstünkaya Parkur Racing

Serdar Bostancı Teknik Motorsport

Adil Küçüksarı Neo Motorsport

Yusuf Aramacı ST Racing

Serkan Duru TOK Sport

Tolga Şansal Pegasus Racing

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top