Çakkıdı’da start verildi!

Çakkıdı Restaurant sponsorluğunda gerçekleştirilen KKTC Ralli Şampiyonası?nın 6. ayağı dün akşam Lefkoşa Dereboyu üzerindeki Çakkıdı Restaurant önünden verilen start ile başladı. İlk araca startını Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları verdi. Start sonrası otomobiller ilk özel etabı beklemek üzere dün geceyi kapalı park alanında geçirdiler.

Sembolik start öncesi yapılan basın toplantısına katılan ilk üç ekibin pilot ve kopilotları Ömer Yıldız- Kerem Toka, Turgut Yıldız-Mehmet Mişon ve Güner Şevketoğlu-Ömer Topçu ikilileri yaptıkları açıklamalarda yarışa hazırlanmaları ve etaplarla ilgili görüşlerini söylediler. Star gazetesinin haberine göre, rallinin ana sponsorluğunu üstlenen Cakkıdı Restaurant sahibi Cengiz Durmuş, ?böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok mutlu oldum. Rallici arkadaşlar gerçekten çok zor şartlarda bu sporu yapmaya çalışıyorlar. Az da olsa onlara destek olmak güzel. Umarım önümüzdeki yıllarda yerel değil de uluslararası düzeyde de bir ralli ülkemizde gerçekleşir ve biz ona da sponsor oluruz? diye konuştu.

KKTC Ralli Şampiyonasında Ömer Yıldız 77 puan ile liderlik koltuğunda otururken, Güner Şevketoğlu 10 puan geriden Ömer?in en yakın takipçisi durumunda bulunuyor. Turgut Yıldız ise bu sene yalnızca tek bir yarışmadan puan alarak şampiyonayı arka sıralardan takip ediyor. Toplamda 13 aracın kayıt yaptırdığı yarışmanın tek özel etap Güzergahı Esentepe-Karaağaç köyleri arasındaki asfalt güzergahın ilk 9.3Km?lik bölümünden oluşurken, organizasyona lojistik destek bakımından Esentepe Belediyesi de destek veriyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top