Kopecky, zaferini ‘Çek’ etti!

Çek Cumhuriyeti’nde yapılan IRC ve ERC rallisi Barum Zlin’de, Çek pilotu Jan Kopecky sıkıntılı bir gün sonunda Fabia s2000’inin zor da olsa finiş tak’a ilk sırada getirmeyi başararak, hem takımı Skoda’nın başarısını katmerledi, hem de bu zaferle birlikte IRC’de takım arkadaşı Loix’le eşit puanlıktan kurtulup 2’ncilikte rahatladı.

Kopecky, sabahki bölümde yaşadığı direksiyon problemi nedeniyle zaman kayıpları yaşayınca, gün ortası servise ‘1 saniye’ ardından 2’nci sırada gelen takım arkadaşı Loix’in baskısı ile karşılaşmıştı. Takım yönetimi, Çek pilotun kendi evindeki zaferinden vazgeçmeyince, Belçikalı pilot 2’ncilikle yetinmek zorunda kaldı.

Zlin’de öğleden sonra koşulan son ayak, 23 km’lik meşhur Majak etabının ikinci geçilişi ile başladı. Mikkelsen’in en iyi zamanı yaptığı efsane etapta Kopecky 3’ncü zamanda kaldı ama zirve için çekiştiği takım arkadaşı da O’nun 7 salise ardında finiş gürnce, rallinin seyri konusunda ipucu belli oldu. Wilks’in motordan kalması ise Majak etabının tek abandonesi oldu.

10,5 km’lik Kudlovice etabında da Skoda’nın muhteşem üçlüsü en iyi üç zamana imzalarını attılar. Mikkelsen’in 7 salise ardından Kopecy, O’nun da 3 salise ardından Loix’in yer alması ile, rallinin podyumunda da değişiklik olmadı.

Rallinin son etabı olan Halenkovice’de Loix, son hamlesini yaptı ve en iyi zamanı kaydetti ama takım arkadaşı Kopecky’den sadece 8 salise geri alabilince, 1,2 saniye farkla Çek pilot Barum Zlin’de vatandaşlarının tezahüratları altında finiş tak’ına ilk sırada çıkmayı başardı.

Loix ve Hanninen’in podyumdaki yerlerini koruması ise, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’nden hat-trik yapmasına neden oldu.

38 Otomobilin finişe gelebildiği Barum Zlin Rallisi’nden sonra, IRC’de Hanninen liderliğini, Kopecy ise bu kez puan farkıyla 2’nciliğini korudu. Loix, şampiyonadaki hesaplarını bir sonraki yarışa taşıdı.

Barum Zlin Rallisi Genel Klasmanı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top