Ogier ayağına gelen fırsatı tepmedi

Almanya Rallisi’nde zirve yine Fransız, ama bu kez şampanyayı genç bir isim, Sebastien Ogier patlattı! İkinci günün son etabı olan Arena seyirci etabında takım arkadaşı Sebastien Loeb’ün spin atıp zaman kaybetmesiyle kendini liderlik tahtında bulan Citroen pilotu Ogier, üçüncü ve son gün geçilen beş özel etapta resmen kulağının üstüne yattı!

Ogier, son güne başlarken elinde bulunan 1 dakikadan fazla avantajını iyi kullanarak 40 saniyeden biraz az farkla DS3’ünü finiş tak’ına ilk sırada çıkarmayı başardı. Şampiyona lideri Loeb ise, ikinci günkü hatasına en azından son gün yeni bir halka eklemedi ve rallinin son üç etabında en iyi zamanları kaydederek genç takım arkadaşının ardından ikinci sırada tamamladığı Almanya Rallisi’nin ardından liderliğini pekiştirdi.

Almanya’da en dikkat çekici sonucu İspanyol rallici Dani Sordo aldı. Mini Cooper Works’u ile Sordo, DS3’lerin ardından ama Ford’ların önünde podyum yaparak hem kariyeri hem de otomobili adına önemli adımlar kaydetti.

Almanya rallisinden sonra şampiyonada Loeb, 192 toplam puanla liderliğini korudu, Almanya’da zafer kazanan takım arkadaşı Ogier ise  25 puan farkla O’nun ardından 2’nci durumda bulunuyor. Dünya Ralli Şampiyonası’nda sıradaki ralli 8-11 Eylül’de yapılacak olan Avustralya Rallisi.

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top