Almanya’da Fransız hükümranlığı!

Değişmez ve geçilmez şampiyon rallici Sebastien Loeb, asfalttaki hükümranlığını bir kez daha gösterdi. Dünya Ralli Şampiyonası’nın Almanya ayağında, ilk gün, Fransız rallicinin liderliği ile tamamlandı. Citroen DS3 WRC‘si ile bugün başlayan ve altı özel etabın geçildiği ilk gün üç etapta en iyi zamanları yapan Loeb, diğer iki etapta daha iyi zamanlar kaydeden genç takım arkadaşı ve vatandaşı Sebastian Ogier‘in 7,4 saniye önünde tahtını kaptırmadı.

Fransız rallicilerin hakimiyetinin iyiden iyiye arttığı son yıllarda, parkurların efsaneleri haline gelen Finli pilotlar ise podyumun son sırası için kapışmalarını Almanya’da da sürdürdüler. Ford takımının birinci pilotu Hirvonen, ilk altı etapta tek bir best time yapamamasına karşın Fransız rakiplerinin 1 dakika 11 saniye gibi açık ara farkla da olsa arkalarından podyumda 3’ncülüğe yerleşti.

İlk etapta en iyi zamanı yapan Ford’un ikinci pilotu Latvala ise, tahtı henüz ikinci etapta devredip podyum dışına düşmekle kalmadı, 3’ncü etap sonunda 7’nciliğe, 4’ncü etap sonrasında ise 12’nciliğe geriledi, 5’nci etapta da 15’nciliğe düşüp ilk günü burada noktaladı

lmanya’da lider Loeb ile ile genel klasmanda 10’ncu durumda bulunan Araujo’nun arasında ilk gün sonunda 4 dakika 22 saniye fark olması dikkat çekiyor. Tamamı asfalt etaplardan oluşan Almanya’da yarın (cumartesi) geçilecek 8 özel etap ile rallinin belirleyici günü olacak. Üçüncü ve son gün olan pazar ise 5 özel etap ile klasmanda son kozlar sergilenecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top