Ford’lar, eski setuplarına geri döndü!

Sezonun dördüncü randevusu olan Kocaeli Rallisi’nin startı için geri sayıma geçilirken, federasyonun gerçekleştirdiği toprak test günü beklenen ilgiyi görmedi. Ford, Neo ve ST takımlarının katıldıkları programda toplam 7 araç setup için 3 km’lik özel test etabına çıktı. Çifte Fiesta S2000’leri ve ayrıca servis hizmeti verdikleri iki historic araçla Ford takımı, bugünkü test gününün en kalabalık servis çadırını kurdu. Öğleden sonra ise Neo Motorsport servis verdikleri dört Fiesta ile, ST ise gün boyu tek Evo’su için test gününe dahil oldular.

Ford takımının Fiesta S2000’lerinde setup’lar değiştirilirken, Takım Direktörü Serdar Bostancı Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada “geçen yılki Kocaeli setuplarına geri döndüklerini” söyledi. 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam, Ford garajında hazırlanan Mk2 Escort’unun test gününe İstanbul dışında olduğu için katılamayınca, historic aracın direksiyonuna Serdar Bostancı geçti, ‘oğlu’ ve takımın gelecek vaad eden genç pilotu Murat Bostancı ise kopilot koltuğuna oturarak babasına not okudu! Yine Ford garajında hazırlanan Anadol STC’nin testi için direksiyon başına geçen Erdal Tokcan’a da test gününde kopilot olarak Murat’ın kopilotu Onur Vatansever eşlik etti.

Fiesta’ları öğleden sonra test alanına ulaşan Neo Motorsport, saat 18’de sona eren test gününde özellikle iki ST üzerine yoğunlaştı. Takımın genç patronu Adil Küçüksarı, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, “sezonun önceki yarışlarında takla atan Emre Zümrüt ve Yasemin Oflaz’ın sıfırdan yapılandırılan ST’lerinde yapılması gereken testleri sorunsuz olarak gerçekleştirdiklerini” söyledi. Neo Motorsport, diğer ST pilotlarından Simin Bıçakçıoğlu için ‘eğitim’ üzerine odaklanırken, Tezcan Dalfidan için ise setuplarla sınırlı kalındı.

Test gününe katılmayan Parkur Racing’in iddialı pilotu Burak Çukurova ise bir ara test alanında gözlemde bulunurken, Ralli Ajansı’na “takım olarak perşembe günü Işıktepe’de test yapacaklarını” söylemekle yetindi. Sezon başında asfalt, bugün ise toprak olmak üzere sezon içinde iki test günü düzenleyen federasyonun organizasyonunda araç ve ferdi katılımcı sayısının düşük kalması özel testlere ve aşırı sıcaklaran dolayı bazı pilotların test yapmamayı tercih etmelerine bağlandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top