Gronholm; ‘Finlandiya’da başarının anahtarı cesaret!’

Neste Oil Finlandiya Rallisi?ni 7 kez kazanan ünlü rallici Marcus Gronholm, ay sonunda Jyvaskyla?da yapılacak olan rallide başarının anahtarının ?cesaret? olduğunu düşünüyor. 43 yaşındaki rallici, Ford ve Peugeot ile yarıştığı ve ?efsane? olduğu 1000 Göller Rallisi?ne ilk kez 1989 yılında katıldı. Gronholm, uzun yıllar kopilotluğunu yapan Timo Rautiainen ile birlikte bu rallide 11 kez start aldı.

Finlandiya’nın, bir çok yönden diğer rallilere göre daha az karmaşık olduğunu savunan Gronholm, etapların yüzeylerinde daha az taş veya oluk bulunduğunu, bunun da diğer sürücüleri yakalamak için fırsat yarattığını savunuyor. Genellikle pürüzsüz olan yüzeyler doğru ritimleri yakalamaları konusunda sürücülere fayda sağlarken, aynı zamanda virajlı ve düşük tempolu teknik bölümleri de bulunuyor.

Gronholm, ?Finlandiya Rallisi?nde mücadele için cesaret, aynı zamanda çok zeki olmak da gerekir? dedi ve ekledi; ?Etapların hızlı olduğunu bilmek te gerekir.
Rallide seri virajlar ve ünlü zıplamalar da var. Yol notları mükemmel olmak zorunda! Bu yüzden, düzlüklerde veya kör bir tepe üstünden havalandıktan sonra arabayı yola yeniden yerleştirmek için en ideal bilgileri size söyleyecek olan kopilota maksimum güven ve inancınızın olması da gerekiyor.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top