Federasyonun toprak test günü belli oldu

Federasyon, Türkiye Ralli Şampiyonası?nın toprak test günü için duyuru yaptı. Dün resmi sitede yayımlanan duyuruda, Kurallar Kitabı sayfa 23?deki 2011 Ulusal Ralli Talimatı Madde 3.9?da ilan edildiği üzere, federasyon tarafından 26 Temmuz Salı günü 10:00-18:00 saatleri arasında Cumhuriyet Köyü mevkinde 3,5 km lik toprak parkurda toplu test günü organize edileceği belirtildi.

Söz konusu testte öncelik, lisanslı ralli takımlarına ait olacak; ancak program dahilinde bireysel sürücülerin de test yapmasına da olanak tanınacak. Teste katılmak isteyen tüm takımlar ile pilot ve kopilotların, 25 Temmuz Pazartesi günü saat 13?e kadar test kayıt işlemini tamamlamış olmaları gerekiyor. 2011 yılı için geçerli ulusal veya mahalli ralli lisansına sahip olmayan takım ve sürücüler, teste alınmayacaklar. Historic ralli ekipleri de, bu duyuruda belirtilen şartları sağlamaları kaydıyla teste katılabilecekler.

Testin programı, takımların önerileri de dikkate alındıktan sonra, kayıtların kapanmasının ardından belirlenecek. Katılımcı sayısında ve ekiplerin etabı geçiş sayısında herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Test etabında, ekipler için zaman tutulacak ve bir adet çekici ile birlikte bir adet ambulans hazır bulunacak. Etabın  yönetimi ve testin düzeni, test sorumlusu tarafından sağlanacak. Servis alanı, Cumhuriyet Köyü girişindeki Galip Öztürk Çok Programlı Lisesi önündeki futbol sahasında kurulacak.

Lisanslı takımların testin ardından yapılacak olan Kocaeli Rallisi?nde ?takım kaydı? yapacakları sayıda ekip ile teste katılabilecekler. Takımların Kocaeli Rallisi?nde, teste katıldıkları otomobil sayısından daha az sayıda ?takım kaydı? yapmaları halinde; Ulusal Ralli Talimatı Madde 3.9 gereğince, eksik takım kaydı yapılan otomobil başına 500 TL para cezası uygulanacak. Bu nedenle takımlarımızın, servis desteği verdiği, ancak takım kaydı altında yarıştırmayacağı ekipler için bireysel kayıt yaptırmaları tavsiye edildi. Teste katılım ücretleri ise tüzel kişilik kaydı yapan sürücüler için 50 TL (sigorta bedeli), diğer sürücüler için 150 TL (sigorta bedeli dahil). Teste katılacak ekiplerin, en geç 25 Temmuz Pazartesi saat 13?e kadar kayıt formunu doldurmaları ve test ücretlerini yatırmaları gerekiyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top