Körfez’de vuslat, Ramazan’a!

Körfez Yarış Pisti’ndeki ‘yenileme’ çalışmaları tamamlanamadığı için, 7-10 Temmuz’da yapılması gereken Türkiye Pist Şampiyonası 4’ncü ayak yarışları İzmir Ülkü Yarış Pisti’ne kaydırıldı. Bu değişiklikle ilgili duyuru Spor Kurulu tarafından ilan edildi. 1-3 Temmuz’da yapılan Seekz yarışları nedeniyle pistteki çalışmalarda ağırlığın pistin kara tarafındaki boş alanına konuşlandırılan yeni karting pistine verilmesiyle ana pist üzerindeki işler tamamlanamadığı belirtildi.

Pistin yeni halinde kara tarafındaki kombine virajlar iptal edilerek yeni karting pistinin dışından geniş bir U viraja sahip olan pistin deniz tarafındaki şikan virajları ve Pırelli virajı da biraz daha esnetildi. Start düzlüğünün hemen bitimine eklenen S virajın ise, starttan toplu olarak viraja ulaşan araçların kazaya karışması riskini arttıracağı eleştirisi getirilirken, bu virajın dış tarafına da asfalt döküleceği ama viraj çizgilerinin korunacağı öğrenildi.

Spor Toto Teşkilatı tarafından ayrılan ödenekle başlatılan çalışmalarda yeni pistin asfalt döküm işlemi tamamlanmasına karşın, virajlardaki güvenlik yamaları için betonlama işlemleri henüz bitirelemedi. Pistin seyircileri iç tarafa geçmesini sağlayan tek köprüsü üzerinde seyir amaçlı birikmeleri önlemek için görüş mesafeleri levhalarla kapatıldı.

Öte yandan, pistin uzunca bir süre yarışlara kapatılmasına neden olan gürültü kirliliğine karşı yol tarafındaki kenara yaptırılan ses duvarlarının yükseklik anlamında yetersiz kalması üzerine de pistin dört bir yanında konuşlandırılan ve sponsorsuzluk nedeniyle artık işlev görmekten uzaklaşan reklam panoları biraraya toplanarak var olan ses bantları yükseltildi.

Körfez pistindeki yenileme çalışmaları iç taraftaki kule ve pit’leri kapsamıyor. Ancak federasyonun buralarda da kısmi iyileştirmeler yapması bekleniyor. Körfez’in kapalı kalmasıyla sezonun ilk yarışları İstanbul Park ve İzmir Ülkü Yarış Pisti’ne kaydırıldı. Körfez’de ilk yarış ise Ağustos’un ilk hafta sonu yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top