Cengiz Kabatepe’ye ‘omurilik’ operasyonu!

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İstanbul Rallisi’nde son gün Mudarlı etabında süratle kafadan ağaca çarparak yaralanan Cengiz Kabatepe‘nin bugün geçirdiği ameliyattan sonra dört gün daha yoğun bakımda tutulacağı, ardından da uzunca bir süre istirahet etmesi gerekeceği öğrenildi.

Oğlu Bora Katabepe’nin pilotluğunda, Fiesta ST’leri ile İstanbul Rallisi’nde mücadele eden Cengiz Kabatepe’nin, Mudarlı etabında yoldan çıkıp son sürat kayarak kafadan ağaca çarpan Fiesta’nın vuruş anından hemen sonra havalanıp yeniden yere sertçe indiği anda darbe aldığı belirtildi.

Kaza haberinin etap gözlemcileri tarafından ralli merkezine iletilmesi ile start verilmesi durdurulduktan sonra start noktasından etaba giren ambulans, araçtan çıkar çıkmaz yere sırt üstü yatarak bekleyen Cengiz Kabatepe’yi alarak önce Gebze Anadolu Hastanesi’ne götürdü.

Ford takımının doktoru eşliğinde hastanede ilk teşhisleri yapılan Kabatepe’nin, ardından MR ve tomografileri alındığında, belindeki ağrıların kırılan bir omurilikten kaynaklandığı tespit edildi.

Bunun üzerine Okmeydanı’ndaki Florance Nightingale hastanesine nakledilen Cengiz Kabatepe, omurilik üzerine uzman Prof Azmi Hamzaoğlu tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyatla, kırılan omurilik sağlam omuriliklere platinle sağlamlaştırılıp ‘çimentolandı’.

Hafta başına kadar hastanede yoğun bakımda tutulacağı öğrenilen Cengiz Kabatepe’nin, ardından da bir süre istirahat etmesi gerekeceği ifade edildi. İstanbul Rallisi’ndeki kazada, Fiesta’nın direksiyonunda olan Bora Kabatepe ise her hangi bir sıyrık almadan araçtan inmişti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

SON DAKİKA :  Başarılı bir ameliyat sonrası bugün (5 Temmuz) saat 18’de yapılan konsültasyonda doktorları tarafından beklenenilden iyi tepkiler alınması üzerine yoğun bakım yerine normal odasına çıkartılan Cengiz Kabatepe’nin, yine doktorları gözetiminde yaptığı kısa yürüyüşte de başarılı olması başta ailesi olmak üzere yakınlarını oldukça rahatlattı.

Son 70 haber

2 Yorum - “Cengiz Kabatepe’ye ‘omurilik’ operasyonu!”

  1. görkem öndül

    geçmiş olsun….

  2. yıdırım ozansoy

    çok sevdiğim ve çok kıymetli sayın Cengiz Kabatepe nin okuduğum 5 temmuz son dakika haberinde yürüyüşünde başarılı olması benide çok rahatlattı,tüm dileğimiz kendisini görevi başında en kısa zamanda görmek.

Yoruma kapalı

Go To Top