Ford’ların Lord’luğu!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü randevusunda Ford pilotları podyumları ve kupaları topladı. Cumartesi günü Kurtköy’deki Viaport’tan start alan yarışçılar ilk gün geçtikleri üç etaptan sonra pazar günü de iki ayakta toplam 6 özel etabı daha katederek, başladıkları yere, Viaport’a geri döndüler. Start tak’ından geçen toplam 54 otombilden 6’sı historic, 5’i mahalli ve 33’ü ulusal olmak üzere sadece 44’ü finiş tak’ına çıkabildi. İkinci gün, klasmanda üst sıralarda yer alanlar dahil, bir çok ekip yol dışı veya mekanik sorunlar yaşadılar. Antalyalı rallici Mustafa Söylemez‘in Ulupelit’in son geçilişinde attığı takladan sonra  Evo’sunun yoldan kaldırılması nedeniyle yarışta bir saate yakın gecikme yaşandı.

Rallinin favorisi olan Ford pilotu Yağız Avcı, Fiesta S2000’i ile lider başladığı ikinci gün sonunda da pozisyonunu korudu ve şampiyonadaki iddiasını kuvvetlendirdi. Genç takım arkadaşı Murat Bostancı ise benzer araçlar ikinci güne 9 salise farkla 3’ncü sırada başladı ama rakibinin hata yaparak iki dakika kaybetmesiyle de açık ara farkla 2’nci sırada bitirdi. Mudarlı etabının ikincisinde Skoda’sı ile spin atıp 2 dakika kaybeden Burak Çukurova, birincilik hedeflerken eldeki 2’ncilikten de olup podyumun 3’ncü basamağında kupa kaldırabildiği İstanbul Rallisi’nden sonra, liderle arasında açılan puan farkı üzerine planlarını gözden geçirmek zorunda kaldı.

Rallinin ikinci gününde en dikkat çekici performansı Ercan Kazaz kaydetti. Evo 10’u ile ilk gün ilk etapta en iyi 2’nci zamanı yapmasına karşın 4,4 dakikalık cezasıyla dibine çöktüğü klasmanda yine ilk gün sonunda 17 sıra yukarıda ve 22’ncilikte bitiren Kazaz, ikinci günün ilk etabında 5 sıra tırmanıp 17’nciliğe, yarış sonunda ise 10 sıra daha yukarıya ve 7’nciliğe çıkarak tecrübesini performansa yansıtmakta oldukça başarılı olduğunu gösterdi.

Offroaddan ralliye transfer olan Hakkı Ağaoğlu, İstanbul Rallisi’ni bitirmesine sadece bir sayfalık yol notu kalmışken abandone olmanın şokunu yaşadı. Rallinin son etabı olan 21 km’lik Mudarlı’nın 19,5 km’sindeki SOS noktasını geçtiğinde Evo’sunun sağ rotu çıktı ve kenara çekip yarışa veda etti. Hakkı, sorunun ikinci ayak ilk etaptan beri süregeldiğini söyledi ve şanssızlığını kısmete bağladı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top