Gürsu tırmanmada sürpriz!

Gürsu tırmanma yarışı sürprizle sonuçlandı! Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile yarışın favorisi olan Vedat Diker, ilk çıkışta yol dışına çıkıp zaman kaybedince, genel klasmanda birinciliği İzmirli rakibine kaptırıp ikinciliğe razı oldu. Fiat Palio Süper 1600′ ile kendi grubunda sezonun ikinci zaferini kazanan İstanbullu yarışçı Alkan Erden ise genel klasmanda da podyum yaparak çifte kupa kazandı.
Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışta İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Bursa’dan toplam 12 yarışmacı start aldı. Gürsu Belediyesi’nin desteklediği sezonun üçüncü tırmanma yarışı, açık, güneşli ama rüzgârlı bir pazar günü, yamaç paraşütü ile öne çıkan beldenin 5,7 km’lik asfalt parkurunda yapıldı.
Saat 14.30’da Gürsu Belediyesi önünden verilen startla başlayan yarışta, parkura beşinci sırada çıkan yarışmacı olan tırmanma şampiyonlarından Alkan Erden, Palio Süper 1600’üne olan alışkanlığını en üst düzeye çıkartarak, sorunsuz bir yarış sonrasında hem Kategori 3’te 1’ncilik, hem de genel klasmanda 3’ncülük kupasını İstanbul’a kazandırdı.
Ankaralı Vedat Diker’in zaman kaybıyla sonuçlanan hatası, İzmirli yarışçı Taner Şengezener’e yaradı ve Subaru Impreza’sı ile Kategori 4’de ve genel klasmanda birincilik kupalarını kazandı. Vedat Diker, ikinci çıkışta 4.49.78 ile günün ve parkurun rekorunu kırdı.
Yarışa Kocaeli’nden katılan Şeref Akgün, Evo 8’inin fren problemi yaşaması üzerine ikinci çıkışta start alamazken, diğer tüm yarışmacılar finiş gördüler. Yarışın ödül töreni, saat 18.15’te Gürsu Belediyesi önünde yapıldı ve kazananlara kupaları törenle verildi.
Gürsu Tırmanma Yarışı Podyum;
1. Taner Şengezener (Subaru) 9.58.61
2. Vedat Diker (Mitsubishi) 10.15.40
3. Alkan Erden (Fiat Palio) 10.24.74
Kategori 1’ncileri;
Kat.1 / 1. Burak Özaltolmaz (Fiat Palio)
Kat.2 / 1. Cem Şit (Opel Astra)
Kat.3 / 1. Alkan Erden (Fiat Palio S1600)
Kat.4 / 1. Taner Şengezener (Subaru Impreza)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top