Arena’da ilk günün lideri, ‘1’ puan farkla, Volkan!

Ankara Offroad Sporları Kulübü (Andoff) tarafından düzenlenen sezonun üçüncü offroad yarışında ilk gün zorlu mücadelelere sahne oldu. Beş özel etabın geçildiği ilk gün sonunda, Birlas Motorsport pilotu Volkan Gönülalan, gün sonunda toplamda 1 puan farkla liderliğe yerleşti. İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır ise, ilk günün sonunda ikinci durumda bulunuyor.

Andoff’un Ankara’ya 25 km mesafedeki Haymana ilçesi Ballıkpınar köyünde 60 dönümlük bir araziye kurguladığı özel offroad parkuru Andoff Arena‘da, 19 aracın start aldığı yarışta 4 araç günü tamamlayamadı.

Ankara’da önceki iki gün boyunca dolu şeklinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle ilk kurgusu bozulan ve dört etap içerisinde drag karakterli olanı tamamen, engelli etabın ise bazı kapıları aşırı sudan geçilemeyecek derecede etkilendiği için spor komiserleri kararıyla iptal edilen yarışta, riskler asgariye indirilmesine karşın, yine de bazı kapılarda zorlanan yarışçılar, özellikle üçüncü etabın ‘V’ açılı kapısı ile vıdı vıdı karakterli dördüncü etapta zor anlar yaşadılar.

Zaman zaman kapalı, rüzgârlı ama yağışsız bir cumartesi öğleden sonrasında, iki günkü yoğun yağışlardan etkilenen Ankaralılar ve yarış seveler, şehrin ilgi gören sayfiye ve piknik alanı olmasına karşın Gölbaşı’na çok yakın mesafedeki Andoff Arena’da beklenen sayıya ulaşamadılar. Kulüp yöneticileri, havanın yağışa dönmemesi halinde pazar günü daha fazla seyirciyi misafir edebileceklerini öngörüyorlar.

 Yakın geçmişte kaybettiğimiz sporun emektar ismi rahmetli Cahit Alkan’ın adının verildiği ve drag özelliği taşıyan yarışın ilk özel etabı, yağmurdan sonra parkurun özelliğini kaybetmesi nedeniyle iptal edilirken, ikinci özel etap olan ve sürat karakterli Erdoğan Gül etabının ilk geçilişinde en iyi zamanı İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır kaydetti.

Pilotajın ön plana çıktığı ve ‘v’ meyil dahil farklı karakterli kapıları barındıran üçüncü özel etap ise sporun yakın zamanda kaybettiği bir diğer sporcunun, Feza Aytaç’ın adını taşıdı. Birlas Motorsport pilotu Volkan Gönülalan, Mitsubsihi Pajero’su ile bu etabın ilk geçilişinde en iyi zamanın sahibi oldu. Kısa metrajlı ama her seferinde üç kez dönülen, çok kısa aralıklarla tümsek ve çukurlar barındırdığı için pilotları en çok eleştirdiği etapların başında yer alan Faruk Kayhan’ın ilk geçilişinde ise, Ankaralı yarışçı Mustafa Özgiray en iyi zamanın sahibi oldu.

Pajero’su ile dördüncü etapta çamur göletine takılan Volkan Gönülalan çok zaman kaybederken, Mitsubishi L200’ünde motor bağlantılarında sorun yaşayan Ümit Güvendik, ikinci  lupta üç etabında start-finiş yaparak baypass geçmesine karşın servis alanından çıkamayarak ilk günü tamamlayamadı. Üçüncü etabın en iyi zamanını yapan Mustafa Özgiray’ın aracı da ikinci lupta parkuru rescue’nın arkasında çekilerek tamamlayabildi.

Bir diğer Ankaralı Mustafa Altıntaş ise, Land’ı ile tüm etapları bitirip servise girebilmesine karşın aracı stop etti. İterek te olsa aracının kapalı parka dahil edebilen Altıntaş, ilk günü tamamlarken, Gökhan Yazıcı ise hararet yapan motoru nedeniyle yarışa ilk gün ikinci ayakta veda etmek zorunda kaldı. Andoff Arena’daki yarışta ikinci gün aynı etaplar ikişer kez daha geçilecek. Yarışın yarınki (pazar) bölümü saat 12’de başlayacak, saat 16.30’da sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top