Genel Sekreter’in zor anları..

3-5 Haziran günlerinde gerçekleştirilen Avrupa Ralli Şampiyonası’nın İstanbul’daki randevusu Boğaziçi Rallisi, üç gün boyunca ilginç ve renkli an’lara da sahne oldu. Bunların çoğu parkurlardaki rekabetin yansımalarıydı ama bazen de organizasyonun perde arkasına ait farklı an’lar yaşandı ve bunlardan bazıları da kameralara yansıdı, ki bu haberdeki dört fotoğraf, bu an’lardandan sadece birine ait.

Günlerden 5 Haziran pazar, saat 11 civarı.. Yer, Ballıca özel etabının ‘sulu şikan’ geçiş noktası. Etap görevlileri, az sayıdaki yarış sever ve yarışın bu noktasından görüntü almak üzere mezvilenen fotoğrafçılar ‘hazır’ halde bekleşirlerken, yarışın doğal akışı içerisinde görevli araçlarının geçişi de izleniyor. Bunlardan biri, ‘2’ numaralı official plakayı taşıyan Renault Fluence ve etabın son durumunu gözlemlemek amacıyla parkuru turlayan kişi ise, federasyonun ‘Genel Sekreteri’.

Aracıyla şikan bölgesine geldiğinde, karşısında yolu kesen plastik bariyerleri görevlilere işaretle kaldırtarak düz gitmek yerine, su geçişinin kenarından geçmeyi tercih edince, kimine göre 15, kimine göre 35 cm yüksekliğindeki suyun kenarlarında oluşan çamur, standart otomobili tutup bırakmadı! Kısa süreli debelenme nafile kalınca, aracının kapısından dışarıya sarkıp görevlilerden kendisini kurtarmasını isteyen Genel Sekreter’in yardımına, yarışı bu noktada seyretmekte olan bir offroadçunun aracı geldi.

Fluence’a atılan çeki halatı dört çeker araca bağlandı ve gerisin geriye çekilerek saplandığı çamurdan kurtarıldı. Genel sekreterin aracı çamurda kurtarılmayı beklerken, kendisinden sonra etaba giren FIA gözlemcisinin aracı da şikan bölgesinden ama bariyerleri kaldırtarak geçti. En az on dakika, aracının içerisinde kurtarılmayı bekleyen Genel Sekreter ise ardından yine bariyerleri kaldırtıp yoluna devam etti.

Söz konusu araç ‘official’ olunca, direksiyonunda da federasyonun ‘genel sekreteri’ bulununca, üstüne bir de tüm bunlar kuytu bir köşede değil de on’dan fazla objektifin önünde yaşanınca, şikandaki çamura saplanma olayı organizasyonun ‘basit bir iş kazasından’ çıkıp, bir haber değerine ulaştı. İşte, Ralli Ajansı objektifinden, bu anlar..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

  

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top