Boğaziçi’nde hasret sona erdi!

Günaydın, İstanbul ve nihayetinde Boğaziçi Rallisi adıyla 40 yıldır düzenlenen uluslararası rallimizde 12 yıldır süregelen hasret, nihayete erdi! İkibinli yıllarla birlikte unuttuğumuz ‘kazanma’ hasreti, 2011’de düzenlenen 40’ncı ralli ile birlikte böylece sona erdi.

Uluslararası Sabiha Gökçen havaalanının eski terminal binası önünde kurulu olan devasa tak’a ilk çıkma başarısı gösteren genç Türk pilotunun da kariyerinde önemli bir yere sahip olan bu uluslararası başarı, ne yazık ki, hak ettiği alkışı sağlayacak kadar seyircinin izlencesinden mahrum kaldı.

‘Biz’ sevindik, ‘bizler’ alkışladık, kırk yılı az çok anımsayanlar ise tak’ın ardında dizilen yabancıların güçlü araçlarını da hesaba katınca, elde edilen başarının küçümsenmeyecek bir değeri olduğu fikrinde birleştiler.

Castrol Ford Ralli Team’in genç pilotu Yağız Avcı ve tecrübeli kopilotu Bahadır Gücenmez, Fiesta S2000’leri ile ikinci gün sonunda ele aldıkları liderliği üçüncü ve son günün kısa ama hacimli bir programda bırakmadılar ve finiş tak’ına kadar taşıyarak milli marşımızı gururla çaldırdılar.

ERC’de liderlik Betti’ye geçti… Türk ekibinin uzun süre unutulmayacak bu başarısı kadar, Boğaziçi Rallisi’nin anımsanacak bir diğer özelliği de, Avrupa Ralli Şampiyonası’nda liderliğin el değiştirmesine de sahne olmasıydı.

İstanbul’a gelmeyen Luca Rosetti’deki liderlik, adaşı Luca Betti’nin Boğaziçi’nde elde ettiği 2’ncilik sonrası kazandığı 42 puanla birlikte el değiştirdi. Peugeot 207 S2000’i ile İtalyan rallici, İstanbul’da 1’ncilik kupasına uzanamadı ama 4 puan farkla tahtı ele geçirmiş olmanın keyfini yaşayarak ülkesine geri döndü.

Boğaziçi’nde ramak kalan çifte başarıya imza atmak adına podyuma çıkamasa da, benzer Fiesta S2000’i ile finişe 4’ncü sırada gelen Murat Bostancı, takım arkadaşının zafer başarısına takviye yaptı.

Ford, iki genç pilotunun ilk dört içerisinde yer bulması, 1’incilik ve Gençler kupalarını kazanması, hepsinden de önemlisi takımlar şampiyonası için çok önemli puanlar elde etmesiyle, haftanın en kazançlı takımı oldu.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Boğaziçi Rallisi’nin ayrıntıları ilerleyen saatlerde ajansta yer almaya devam edecek.

Son 70 haber

1 Yorum - “Boğaziçi’nde hasret sona erdi!”

  1. Ford Rs Türkiye ve Nejat’ın oğlu Yağız, bize yıllar sonra çok büyük başarı tattırdı. Ben, 1997 FIA Eurorally Cup zaferi ile Nejat Avcı’da yaşadıklarımı Yağız 2011 yılında tüm ülkeye yaşattı. Tek fark baba Renault ile yarıştı, oğlu Ford… Şimdi sıra Ford/Avcı ekibinin dünya başarılarına sıra geldi. İnşallah kendine güvenen yerli bir ana sponsor bulup dünyaya açılma fırsatı yakalarlar…

Yoruma kapalı

Go To Top